zondag 3 mei 2015

Toen en Nu: Beautiful Thing

Één van de leukste films die ik ooit heb gezien is "Beautiful Thing". Oorspronkelijk was het een theaterstuk, maar volgens de schrijver, Jonathan Harvey, wel geschreven met in het achterhoofd er ooit een film van te maken. De theaterversie ging in première in 1993 en is sindsdien in theaters door theatergezelschappen over de hele wereld opgevoerd. De film kwam uit in 1996. Het speelt zich af in Thamesmead, South East Londen in een achterstandswijk over het wel en wee van een aantal flatbewoners waaronder Jamie en Steven, twee buurjongens die verliefd worden op elkaar en buurmeisje Leah die een fascinatie heeft voor Mama Cass Elliot en haar muziek.

In de film worden Jamie en Steven gespeeld door Glen Berry en Scott Neal, Leah is een rol van Tameka Empson. Legendarisch is ook de rol van Linda Henry als Sandra de moeder van Jamie.
In 2013 was het 20 jarig jubileum van het theaterstuk en kwamen Tameka, Scott en Glen voor het eerst sinds 1996 weer bij elkaar voor de première ervan en een interview voor tijdschrift 'Attitude'.

Waar Scott, Tameka en Linda tot op de dag van vandaag nog steeds actief zijn met acteren, heeft Glen in 2003 het acteerwezen vaarwel gezegd en is nu een succesvolle autoverkoper, en ondanks dat er na zijn eerste publiekelijke optreden in 10 jaar een Facebookpagina in het leven is geroepen getiteld: 'Glen Berry: Please return to the screens!' zal dat er niet inzitten, hij is destijds gestopt omdat hij als acteur niet meer aan het werk kwam. Eind 2014 is hij vader geworden van een dochtertje.

Het is leuk om ze weer even samen te zien, ze hebben allemaal goede herinneringen aan de tijd toen "Beautiful Thing" werd opgenomen, en de impact van de film die het op velen heeft gehad werkt nog steeds door tot op de dag van vandaag. Glen zegt: 'Hoe meer interactie ik had met mensen die me vertelden over de invloed die de film heeft gehad op hun leven, hoe meer ik me realiseerde hoe bijzonder de film was. Ik waardeer het nu ik ouder ben steeds meer'.


Leah, Jamie & Steven (Tameka, Glen & Scott)


Sandra (Linda Henry)

"Liep ik ineens een oude vriendin tegen het lijf" schreef Glen bij deze foto van hem
en zijn film-moeder Linda Henry (Sandra) (2014)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten