donderdag 14 mei 2015

Met de mantel der liefde

Gisteren hadden vriend Harry en ik onze laatste theatervoorstelling van dit seizoen, maar begon ook de vakantie voor mij, er eindigt iets en tegelijk begint er weer iets anders, de cirkel van het leven in een notendop. Eerst hebben we, ter ere nog van Harry's verjaardag, een hapje gegeten bij Rasa Sayang, om daarna naar het theater te gaan naar "Met De Mantel Der Liefde" de cabaretvoorstelling van Richard Groenendijk.

Richard is één van die cabaretiers waar we, als hij een nieuwe show heeft, vanzelfsprekend heen gaan, ik hou erg van zijn humor, de taalspitsvondigheden die in zijn shows zijn verwerkt, de zelfspot, maar ook zeker de serieuze toon die door al zijn shows zit verweven, maakt dat het een leuke theateravond is. Die toon was in deze show zijn vriend Marco die uit het voormalig Joegoslavië komt en daar als 13 jarige de oorlog heeft meegemaakt, dat verhaal komt aan en als je verderop in de show hoort dat het lot toch een andere wending nam dan in eerste instantie verwacht voelt het heel dichtbij en raakt het. Daarnaast wordt er natuurlijk een bonte stoet aan, voornamelijk, kleurrijke Rotterdammers opgevoerd en spaart Richard zichzelf, zijn familie en Marco ook niet.

Na de show heb ik een DVDtje bij hem gekocht van de vorige show en raakten we even aan de praat en kon ik eindelijk een zin zeggen die je een normaal mens niet vaak zal horen zeggen: "We hebben elkaar al eens ontmoet bij Joan Collins". Drie jaar geleden was La Collins in Amsterdam met haar one woman show en daar ben ik Richard toen tegen het lijf gelopen.

Gistermiddag met het mooie weer al fijn met mijn moeder boodschappen wezen doen en even wezen lunchen. gisteravond lekker uit eten en de fantastische show van Richard, een heerlijk begin van mijn vakantie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten