donderdag 15 oktober 2015

Najaar

Anderhalve week geleden zat ik nog met een aantal vrienden op een terrasje, en sinds die tijd heb ik mijn matras met de winterkant naar boven gedraaid, is mijn winterdekbed tevoorschijn gehaald. Op de lanai had ik de uitgebloeide zomerplanten al verwijderd en heide geplant, en gisteren zag ik vogeltjes verschijnen met zo'n houding van: "Waren hier vorig jaar toen het koud werd geen nootjes en dergelijke", dus heb ik gisteren een voederplekje voor ze ingericht. Meteen de parasolstandaard schoongemaakt en naar de berging gebracht.

Omdat het sinds deze week plots koud is geworden, de verwarmingen ontlucht en die staan nu als ik thuis ben aan. Bij de boodschappen spruitjes, hutspot en rookworst gekocht, en gisteren lekker spruitjes gegeten met spekjes. De frisse witte wijn voor bij het eten is al enige tijd vervangen door robuustere rode wijn. Omdat het vest wat ik dinsdag aanhad 's-morgens niet meer voldeed, wat warmere jas beneden gehangen.

Buiten ruik je de geur van de herfst, bomen tonen zich in de mooiste kleuren goudgeel en rood, speculaas en andere winterse lekkernijen staan weer in de schappen. Bovendien moest ik gisteren voor de tweejaarlijkse controle naar de tandarts (geen gaatjes, dankuwel), en dit alles bij elkaar betekent maar één ding: het najaar is nu echt van start gegaan. En het is goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten