In Memoriam: Maureen O'Hara

'The Queen of Technicolor' zo werd ze genoemd de Iers-Amerikaanse actrice Maureen O'Hara, vanwege haar prachtige rode haar en haar groene ogen. In 1938 maakte ze haar filmdebuut, en een jaar later speelde ze haar eerste hoofdrol in Alfred Hitchcock's  "Jamaica Inn". Haar ontdekker, de Britse acteur en regisseur Charles Laughton nam haar mee naar Hollywood waar ze in "The Hunchback of Notre Dame" tegenover hem stond in de rol van Esmeralda.

Ze maakte in haar carrière meer dan 50 films, waaronder de kerstfilm "Miracle On 34th Street" en vijf westerns met John Wayne als tegenspeler. Ook kon Maureen zingen en deed ze in de jaren 50 en 60 mee aan muziekprogramma's, maakte twee albums en stond ze op Broadway.

Maureen trouwde driemaal, en met haar tweede man kreeg ze een dochter. Haar derde man was de grondlegger van de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij US Virgin Island Airline, waarvan Maureen de leiding overnam na zijn dood in 1978. In 2014 kreeg ze een ere-Oscar voor haar bijdrage aan de filmindustrie. Ze was de tweede actrice die die eer te beurt viel zonder ooit eerder te zijn genomineerd voor een Oscar.

Op 24 oktober is Maureen in haar slaap overleden, ze is 95 jaar geworden.Reacties

Deze blogs zijn de afgelopen 30 dagen het meeste gelezen:

€ash4 je club

Sophie

Week 9 2018; Wat een week!

Toen en Nu: Matijs Jansen

Het einde van begrip

Week 10 2018: Wat een week!