'Raar maar waar' is het thema van de kinderboekenweek, natuur, wetenschap en techniek. De drijfveer van ieder kind is op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit. Ieder kind zit vol met vragen, en in boeken zijn de antwoorden te vinden. In die boeken vinden ze niet alleen antwoorden op al hun vragen, maar komen ze zelfs dingen te weten waarvan ze niet eens wisten dat ze het wilden weten. Kortom, de nieuwsgierigheid wordt gevierd deze kinderboekenweek.
Er is natuurlijk ook een kinderboekenweekgeschenk, dat je bij aankoop van €10,- aan kinderboeken cadeau krijgt. Dat is dit jaar het boekje "Per ongelukt" van Simon van der Geest. Een moeder onschuldig in de gevangenis, een vader die alleen maar aan het gamen is, dan bedenk je natuurlijk een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Dat lijkt me een heel leuk en spannend cadeauboekje.
Er is natuurlijk ook zoals ieder jaar een mooi prentenboekje voor €5,- te koop en dat is dit jaar het boekje "Speeltuin" van Mies van Hout.
De NS heeft als hoofdsponsor van de kinderboekenweek iets heel leuks georganiseerd op 18 oktober, de laatste dag van de kinderboekenweek, is er een kinderboekenruil op station Utrecht. Je kunt het boek wat je geweldig leuk vond maar bent 'uitgegroeid' in de boekenkast op het station zetten, eventueel met een ingevuld briefje erin, en dan vervolgens een ander boek uitzoeken.
Iedere ouder weet natuurlijk dat lezen heel belangrijk is om de taalontwikkeling van hun kind(eren) te stimuleren, en de woordenschat van kinderen die lezen is aanmerkelijk groter dan bij hen die dat niet of nauwelijks doen. Reden genoeg dus om deze 10 dagen dat het kinderboek centraal staat eens een bezoekje te brengen aan de boekhandel met de vrucht(en) van je lendenen. Op school zal er zeker ook aandacht aan gegeven worden.
Dit is natuurlijk erg leuk om in jouw boek te doen voor de volgende lezer. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten