dinsdag 23 januari 2018

Huawei hoera!

Ik wist natuurlijk dat die dag eraan zat te komen, en toen ik gisteren ging vragen of mijn twee weken geleden bestelde batterij voor mijn telefoontje onderhand was gearriveerd, bleek deze niet meer te leveren via de reguliere manier, én, zo legde de verkoper uit, dat het helemaal niet aan de batterij hoeft te liggen maar aan het, zoals hij het noemde, moederbord van het toestel, zodat het probleem er niet mee verholpen zou zijn. En ik moest het onder ogen zien, de leeftijd van mijn telefoon was die van een hoogbejaarde.

Dit was een andere jongen dan die met enig geweld mijn foontje uit elkaar drukte, iemand met meer feeling voor het geheel. Hij nam de tijd voor me, gaf enige modellen op die voor mij geschikt zouden zijn. Voor iemand die zo'n ding heeft om een beetje mee te doen, social media, een spelletje, nieuws bekijkt en eens een fotootje maakt, een kleinverbruiker zeg maar, vandaar dat ik ook lang met zo'n ding doe. Thuis ben ik op de modellen gaan googelen en kwam voor mij een Huawei Nova er uit naar voren als het meest geschikt. Het ding loopt op Android, en dat ken ik.

Weer terug in de zaak heeft hij alles van mijn oude telefoon overgezet op deze inclusief foto's en de meeste appjes. Dat nam geruime tijd in beslag, maar dat deerde hem niet, en ik had alle tijd. Deze telefoon kan reageren op een vingerafdruk, maar dat heb ik niet laten activeren. Ik wil gewoon een code intoetsen. Verder moest ik me bij alle appjes weer opnieuw aanmelden met naam en wachtwoord. Dat was even een gepuzzel, maar zoals ik het nu bekijk zit alles er weer in wat ik belangrijk vind, en heb ik alles weer verwijderd waar ik niks mee doe.

Ik hou niet erg van dit soort veranderingen, maar eens in de zoveel tijd moet het, en eerlijk is eerlijk, ik merk wel al verbetering qua snelheid en duidelijkheid van het iets grotere scherm. Het zijn wel allemaal andere geluidjes waar ik even aan moet wennen, maar ik weet nog dat ik half huilend afscheid had genomen van het telefoontje vóór die ik nu heb afgedankt en dat ik best snel weer gewend was. Dat zal met deze ook wel gebeuren verwacht ik, dus Huawei hoera!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten