zaterdag 27 januari 2018

Toen en Nu: Audrey Landers

Al op 9 jarige leeftijd begon Audrey Landers met acteren en zingen. Ze werd op haar twaalfde ontdekt toen ze een zelf geschreven countryliedje ten gehore bracht, wat resulteerde in een platencontract, een optreden in de tv-show van Merv Griffin en een rol in de serie 'The Secret Storm'. In haar tienerjaren speelde ze in de tv-serie "Sommerset" terwijl ze muziek studeerde en een diploma psychologie haalde op de Columbia University.

Wij kennen haar vooral van haar rol in de tv-serie "Dallas", waarin ze Afton Cooper speelde, een nachtclub zangeres. Tegelijkertijd nam haar zangcarrière ook een vlucht met "Manuel Goodbye" en "Playa Blanca" had ze grote Europese hits te pakken. Het was duidelijk muziek voor de Europese, en om precies te zijn, vooral voor de Duitse markt. Haar succes als zangeres is daar zo groot dat ze vanaf de helft van de jaren 90 Duitstalig is gaan zingen.

Naast haar (Europese) carrière als zangeres is ze altijd blijven acteren. Ze heeft in veel verschillende tv-series gastrollen gespeeld en keerde voor elke reünie van "Dallas" weer terug naar haar rol van Afton. In de musical "A Chorus Line" speelt ze de leuke rol van Val Clarke en zingt ze het amusante "Dance Ten; Looks Three". Regelmatig heeft ze samengewerkt met haar jongere zus Judy Landers die ook actrice is.

Audrey is nu 61 jaar en is getrouwd met Donals Berkowitz en ze hebben twee kinderen, de tweeling Adam en Daniel. En die laatste zingt ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten