zondag 14 januari 2018

Pleur op

Ook zo gelachen om die persconferentie van Pieter Hoekstra afgelopen woensdag? Hij was even vergeten dat het er hier iets anders aan toegaat dan in de Verenigde Staten, waar hij vanuit Nederland geëmigreerd, vanaf 3 jarige leeftijd woont. Al in juli 2017 werd bekend gemaakt dat hij zou worden voorgedragen als ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, en op 11 december van dat jaar werd hij ingezworen.

Zijn reputatie was hem al vooruit gereisd. Hij is een ultra conservatief republikein, actief in die enge Tea Party-beweging en vanzelfsprekend voorstander van het inreisverbod van zijn oranje vriend Donald. Hij verkondigd regelmatig onwaarheden over de islam, is tegen het homohuwelijk, tegen abortus en voor de doodstraf. Over Nederland heeft hij gezegd dat er door de islamitische beweging in Europa chaos heerst in Nederland, dat er auto's en politici worden verbrand en er no-go zones zijn.
Geconfronteerd met deze uitspraken, die op beeld en geluid zijn vastgelegd, op 22 december 2017, ontkende hij dit te hebben gezegd. "Dit noemen we in Amerika nepnieuws". In hetzelfde interview ontkende hij het acht zinnen eerder nepnieuws genoemd te hebben, om een dag later voor deze uitspraken excuses aan te bieden. Het is duidelijk, we hebben ons weer eens wat in onze handen laten frommelen.

Ja zou denken dat onze premier tegen die waanzinnige gek Donald zou zeggen: "Pleur op! Die hoeven we hier niet". Maar het ontbreekt Mark aan de ballen dit te doen, en hij vertelde in plaats daarvan dat hij uitkeek naar zijn komst, en eigenlijk verbaasde me dat ook niet. Op de persconferentie afgelopen woensdag werd Pieter vanzelfsprekend wederom gevraagd of hij namen wist van politici die hier in brand zijn gestoken e.d., maar hij onthield zich van commentaar. Een licht geïrriteerde woordvoerster vroeg of er verder geen vragen meer waren. Verschillende journalisten zeiden van wel, maar dat hij er niet op wilde antwoorden.

Het was een beschamende vertoning die ook de Verenigde Staten bereikte. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken nam afstand van zijn uitspraken. "We hebben hem duidelijk gemaakt dat hij door moet gaan om dit achter zich te laten. Hij zal met een nieuwsmedium in Nederland gaan praten om het bij te leggen." En dat nieuwsmedium is, u raadt het al: De Telegraaf. Fout in de oorlog, en daarna is het nooit meer echt goedgekomen met de voormalige spreekbuis van de NSB. Pietertje zegt zich niet meer te kunnen herinneren hoe hij tot die uitspraak is gekomen en ook niet waarop het gebaseerd is. Hij zegt dat hij landen door elkaar heeft gehaald, en niet meer weet hoe dat heeft kunnen gebeuren. Maar hij weet wel dat het fout was. Ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland hè. Op zijn 64e al enigszins dementerend. Dat ie überhaupt is aangekomen hier en niet in Denemarken of zo.

Ik vermoed dat Donald systematisch zijn land aan het opschonen is van buitenlanders en dat hij Pieter gewoon heeft teruggestuurd naar het land van herkomst, wetende dat Markje toch niet in opstand durft te komen tegen hem ook al is hij niet echt geschikt gezien zijn opvattingen en vergeetachtigheid. De volledig uit plastic opgetrokken zoveelste kech van Donald mag wel uitkijken. Ze heeft zich dan wel omhoog geneukt, maar als hij haar zat is stuurt ie haar zonder aarzeling terug naar het shitholeland waar hij haar uit geïmporteerd heeft. Voor ze er erg in heeft staat ze daar gewoon weer in de rivier haar was te doen.

De journalisten in Nederland hebben de taak om Pieter Hoekstra heel goed in de gaten te houden en hem het vuur na aan de schenen te blijven leggen.

Pieter Hoekstra met zijn lichtend voorbeeld Donald Trump.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten