zaterdag 13 januari 2018

Toen en Nu: Betty Vermeulen en Marianne Wolsink

Een jaar na hun overwinning op het Eurovisie Songfestival verlaat zangeres Getty Kaspers de groep Teach In. Zij wordt opgevolgd door Betty Vermeulen en Marianne Wolsink. Drie jaar lang scoren ze hits met o.a. "Upside Down", "Dear John" en "Greenpeace". In 1979 valt de groep uiteen, en Marianne vormt kortstondig met Marga Bult het duo Tulip. Betty en Koos Versteeg van Teach In verzamelen nieuwe mensen om zich heen en nemen in Manchester een album op. Het klinkt heel anders dan Teach In, veel volwassener en meer pop. Maar de platenmaatschappij staat er op dat ze de naam Teach In blijven voeren. Het wordt geen succes. De twee singles die de nieuwe formatie uitbrengt zetten geen zoden aan de dijk, zodat er wordt afgezien om het album uit te brengen. Het doek valt voor de groep.

Betty gaat in het theater werken in producties van Joop van den Ende. In "Les Misérables", "Cyrano" en "Sweeney Todd" zit ze in het ensemble. Ze verlegt haar werkterrein naar Duitsland waarin ze tot de dag van vandaag (hoofd)rollen speelt in diverse musicals als "Mamma Mia" en "Sunset Boulevard". Momenteel is ze te zien in de Duitse versie van "Mary Poppins".

Lang werd aangenomen dat de banden met de nummers voor het album "Room 115" van Teach In met Betty als zangeres kwijt waren, maar vorig jaar zijn ze gevonden en alsnog op cd uitgebracht. Betty was enorm verrast en op de vraag of ze zin zou hebben in een (korte) reünie met de band zei ze niet direct nee, alleen dat het moeilijk zou zijn omdat ze al heel veel qua werk heeft vastliggen voor de nabije toekomst.

In tegenstelling tot Betty heeft Marianne zich de laatste 20 jaar naar eigen zeggen bezig gehouden met 'huisje boompje beestje', en moet ze niet denken aan optreden. 'Zingen vind ik heerlijk, maar graag uit beeld'. Toch heeft ze zich in 2014 voor één keer laten overhalen om de studio in te gaan en een Twentse hertaling van het Katrina & the Waves songfestival lied "Love Shine A Light" als "Licht Gef Oe Kracht" op te nemen en het zelfs op TV Oost in de studio te zingen.

Een reünie met Betty en Marianne samen lijkt dan ook vrijwel uitgesloten.


Betty Vermeulen

Marianne Wolsink


6 opmerkingen:

  1. Ik lees deze nu pas Aidan!! Ik ben echt fan vd Betty en Marianne periode, met the Robot, Upside Down en Dear John als favorietjes. Ik googlde naar hen en wilde weten hoe het nu met ze gaat en hoe ze eruit zien; kom ik hìer bij jou terecht!❤️

    BeantwoordenVerwijderen