dinsdag 2 maart 2021

Azijn

Al best wel een tijd geleden vertelden vrienden die op vakantie waren geweest dat de handdoeken in het hotel zo zacht waren en bij navraag ter plekke was het antwoord: 'Azijn'. Azijn bij de was in plaats van wasverzachter. Ik had die tip wel opgeslagen maar er nooit wat mee gedaan, tot ik er onlangs weer over las en besloot het eens te gaan proberen. Vorige week en deze week heb ik dus in plaats van wasverzachter azijn bij de was gedaan en ik kan u zeggen, ik ben om.

En omdat ik de leeftijd heb van een grootvader, hoewel de gifbeker van nageslacht gelukkig aan mij voorbij is gegaan, wil ik u die tip als een soort 'weetje van opa/oma' doorgeven. Belangrijk is wel dat u natuurazijn gebruikt en geen wijn- of balsamicoazijn, dat lijkt voor de hand liggend, maar u zult ze de kost moeten geven die alleen 'azijn' onthouden en dan kunnen er niet wenselijke dingen gebeuren. 

U doet de natuurazijn gewoon in het bakje waar normaal wasverzachter in gaat. Daarnaast gebruikt u gewoon uw gebruikelijke wasmiddel. Hier een aantal redenen om het te gaan doen:

  • Natuurazijn beschermt de gekleurde en zwarte was tegen verkleuringen en het helpt vlekken verwijderen. Het maakt kleding ook minder statisch.
  • Omdat natuurazijn, het zit al in de naam besloten, een natuurproduct is, is het niet schadelijk voor het milieu. 
  • Natuurazijn zorgt er ook voor dat de laatste zeepresten uit de kleding worden verwijderd, zodat er geen irritatie van de huid meer optreedt. 
  • Ook voor de wasmachine is het gebruik van natuurazijn een voordeel, het heeft namelijk een ontkalkende werking.
  • De azijngeur is bij mij meteen al weg als het uit de wasmachine komt, zo niet dan vervliegt het spoedig. 
  • En last but not least, een liter natuurazijn kost zo'n 35 cent per liter, terwijl de Robijn die ik gebruikte 16 keer zo duur is.
Ik zou zeggen doe er uw voordeel mee!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten