donderdag 11 maart 2021

Herinnert U zich deze nog? #172

JIMMY CASTOR BUNCH
"KING KONG"
1976
Aantal weken: 5
Hoogste positie: 5

                                                    Als de video niet te zien is, klik hier.


Het verhaal van de reusachtige gorilla King Kong is in 1933 voor het eerst verfilmd. In 1976 kwam er een nieuwe versie met een vervolg in 1986. In 2005 kwam er nogmaals een versie van uit. Er kan dus gerust worden gesteld dat het een verhaal is wat generaties lang blijft aanspreken. 

Als je zo het jaartal ziet waarin deze single een hit was, zou je denken dat het vanwege de film uit hetzelfde jaar is, maar dat is niet zo. De film ging in september 1976 in première en dit nummer was al in 1975 opgenomen door Jimmy Castor Bunch en in ons land een hit in februari 1976. Maar het kan wel zo zijn dat de plannen voor het maken van de film al bekend waren en Jimmy dacht: weet je wat?

Wat Jimmy bezingt in het nummer is een scene die ook al in de eerste film is te zien, het gevecht van King Kong met een tyrannosaurus. Voor de single is het nummer in tweeën geknipt, maar in het clipje is het volledige lied te horen. De single a-kant stopt ongeveer als de aap ten tonele verschijnt. 

Jimmy Castor is begonnen als zanger en componist in 1956 en in 1960 begon hij met saxofoon spelen. De groep Jimmy Castor Bunch richt hij in 1972 op. Ze maken succesvolle platen en veel van Jimmy's nummers zijn later gebruikt als filmmuziek en als samples in hiphop. Jimmy is in 2012 op 71 jarige leeftijd overleden aan hartfalen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten