zondag 21 maart 2021

Omringd door gekken week 12

1.369.000 mensen hebben gekeken naar het uur lang durende interview van een multi-vreemdganger waarmee hij zijn zangcarrière weer nieuw leven in wilde blazen en tevens zijn nieuwe single kon promoten. Die mensen hebben afgelopen woensdag ook allemaal mogen stemmen. 

De besmettingscijfers lopen weer op, dat is voor niemand een verrassing, want het was al voorspeld en hoorde bij de risico's die de overheid nam vanwege de aankomende verkiezingen en om het gepeupel tegemoet te komen tegen de adviezen van de experts in. Het heeft natuurlijk alles te maken met het openen van de scholen. Maar ja, als scholen zo met de maatregelen omgaan zoals een moeder beschrijft: 'Juf werd op zondagavond ziek, klas hoefde niet in quarantaine, want 48 uur van te voren was vrijdagavond. Dus de klas afgelopen week nog naar school. Het ene na het andere kind test nu positief'. 

Dinsdag 16 maart opende IKEA de deuren voor winkelen op afspraak. Het online systeem waarop klanten een afspraak kunnen inplannen lag er maandag al uit vanwege de enorme belangstelling hiervoor. Die mensen hebben afgelopen woensdag ook allemaal mogen stemmen. 

De hoogbejaarde Frans Snoek, fractievoorzitter van de SGP in Ermelo, moest welhaast braken bij het zien van het regenbooghartje welke was geplakt op de verkiezingsposter van de SGP aldaar. 'Dat gendergedoe en ook het COC is een gruwel voor God. De bijbel spreekt heel duidelijk dat mannen met mannen verkeerdheid doen'. En dat met Ermelo's accent. Ach, Frans hoeft niet zo lang meer, dan kan hij zelf ervaren wat God eigenlijk van hem vindt. Ik weet dat al van Zijn bezoekje een tijdje terug. 

De begraafplaats in Bodegraven krijgt permanente beveiliging omdat complotdenkers bloemen leggen op graven van mensen die jong zijn gestorven omdat zij denken dat de kinderen begin jaren tachtig op satanische wijze zijn vermoord door een RIVM-medewerker en een lokale huisarts, die elkaar overigens niet eens kennen. Nabestaanden voelen zich door de acties van de complotdenkers erg gegriefd en op hun verzoek zijn de bloemen verwijderd. Ook de complotdenkers hebben afgelopen woensdag allemaal mogen stemmen. 

Nou, boerenoma Caroline van der Plas stelt niet teleur in wat ik al vermoedde. Enkele van haar tweets: 'Als je met strings door je bilnaad en glitters op kruis door de gracht vaart WIL je niet geaccepteerd worden', 'Best ironisch dat Nelson Mandela dood gaat op de dag dat wij de eer van Zwarte Piet hoog houden'. Daarnaast staat in het partijprogramma van haar partijtje dat er een meldpunt moet komen voor ouders en leerlingen om onderwijzers aan te geven die in hun ogen 'eigen ideologieën' verspreiden. Ze zal het goed kunnen vinden met de andere extreem rechtse partijen en partijtjes in de Kamer. 

De Turkse dictator Recep Erdoğan stapt uit de Istanbul Conventie, een verdrag uit 2011 waar landen die het onderschrijven geweld tegen vrouwen moeten voorkomen, slachtoffers beschermen en daders veroordelen. Volgens Recep is de inhoud niet in lijn met de traditionele familiewaarden in de Turkse samenleving. Ach zo, voorlopig zijn er in Turkije dit jaar reeds 70 vrouwen vermoord en het moet nog april worden. Ze worden vermoord omdat ze vrouw zijn, vaak door hun echtgenoot , ex of familielid. Ja, dat zijn wel de traditionele familiewaarden die je in ere wilt houden natuurlijk. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten