zondag 14 maart 2021

Omringd door gekken week 11

Er schijnt een programma geweest te zijn voor kinderen met daarin blote mensen. U en ik worden er niet warm of koud van, want als je niet wilt dat jouw kinderen dat gaan zien, zet je de tv uit. Maar in de politiek ziet men ruimte om zich daar druk over te maken. Zoals verwacht natuurlijk Kees van der Staaij van de SGP, in die kringen is zoals de Here ons heeft geschapen taboe. Geneukt wordt er enkel met als doel kinderen te maken, en dan wel met het licht uit, je mag er vooral geen plezier aan beleven. Ook Recep Erdoğan's partij DENK liet bij monde van handpop Tunahan Kuzu weten dat zulks absoluut niet kan. Begrijpelijk, hun achterban heeft het onderbroekdouchen in Nederland geïntroduceerd. Maar hilarisch is dat Thierry Baudet van FvD het ook verwerpelijk vindt, u weet wel de man die zich naakt liggend in de branding heeft laten fotograferen omdat... ja, waarom was dat eigenlijk? 

In België is een 41 jarige man vermoord door drie jongmensen van 16 en 17 jaar, nadat hij op een datingsite op een nepprofiel had gereageerd en naar een park was gelokt voor een ontmoeting. Daar is hij overvallen, neergestoken en overleden. Mijn verstand is niet toereikend genoeg om hier ook maar iets van te begrijpen. 

Unilever gaat stoppen met 'normaal' op shampoos en crèmes. Dus geen shampoo voor normaal haar of crèmes voor de normale huid. Het blijkt dat mensen er een negatief gevoel bij hebben. Bij normaal. Een negatief gevoel. Dat hebben ze dus niet als ze shampoo afrekenen met daarop 'voor vet-, droog-, kaal- of futloos haar'. Anti-roos shampoo wordt zonder blikken of blozen in het mandje gedaan. Crèmes voor acne of couperose, het wordt lachend aangeschaft, maar normaal? Affreux!

Een agent die samen met zijn collega in Groningen om 22.00 uur een avondklokcontrole deed en daarbij twee mannen aansprak is meteen door één van hen met een mes in zijn gezicht gestoken. De daders zijn voortvluchtig en de agent ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Van God los, kent u die uitdrukking?

Geert Wilders wil grondrechten afnemen van moslims. Het is in de moderne geschiedenis van Europa twee keer eerder voorgekomen dat een groep mensen vanwege hun geloof c/q afkomst grondrechten zijn afgenomen. In de jaren dertig in Duitsland en in de jaren negentig in Bosnië.  

Een commissie die namens de orde van advocaten veertien verkiezingsprogramma's heeft nagelopen op rechtsstatelijkheid, dus waar alle ingediende voorstellen rechtsstatelijk zijn en de rechtsstaat versterken, is tot de slotsom gekomen dat dat slechts geldt voor drie partijen, D66, GroenLinks en Partij van de Arbeid. Bij de andere partijen is het zelfs zo dat hun voorstellen de rechtsstaat juist ondermijnen. 

Albert Heijn heeft jarenlang een afbeelding van de Ghanese ananasboer, Okwesi Johnston, zonder dat de man het wist, gebruikt op hun reclameposters, waar hij door die leuke marketingpeopletjes van de grootgrutter 'Kwabena' werd genoemd. Een onderzoeksjournalist kwam Okwesi op het spoor, een jurist hoorde dit in de uitzending van Argos en bood Okwesi pro bono juridische bijstand aan. Natuurlijk probeerde Albert Heijn het van zich af te schuiven. Er kwam een claim die ze weigerden, vervolgens een dagvaarding waarbij er kosten door Albert Heijn moesten worden gemaakt voor een advocaat en ze dus duurder uit waren volgens de jurist van Okwesi. Uiteindelijk is het voor Okwesi naar tevredenheid opgelost. 

“Sigrid Kaag is getrouwd met een Palestijn en heeft ongeveer de helft van haar leven besteed aan het kapotmaken van Israël”, aldus Thierry Baudet, die recentelijk boos wegliep uit een programma omdat een cabaretier hem op satirische wijze een spiegel voorhield, wat klaarblijkelijk te confronterend was om in te kijken. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten