donderdag 18 maart 2021

Verslavingsgevoelig

Zo nu en dan heb ik het wel eens aangestipt dat ik niet verslavingsgevoelig ben, ik zie dat niet als iets om op mijn borst te slaan, het is geen verdienste of zo, ik heb er niets voor hoeven doen, sommigen zijn het wel en ik ben het toevallig niet. 

Maar daar moet ik toch enigszins op terugkomen, van de week merkte ik het weer dat er toch iets is waar ik blijkbaar niet buiten kan. Mijn verstand zegt: 'O, het is er niet, nou ja, er zijn ergere dingen', maar mijn lichaam gaat reageren of om precies te zijn mijn hoofd, ik krijg flinke hoofdpijn. Voordat u de instanties gaat alarmeren voor een afkickprogramma, het gaat om koffie. Ik kan niet zonder koffie, of ik vermoed meer, niet zonder de cafeïne. VOF de Kunst had het in hun koffielied al over 'een keurig nette verslaving'. Dus daar gaat mijn ongevoeligheid voor verslavingen, dat houdt nu ook geen stand meer. 

Het was afgelopen dinsdag toen ik op mijn werk kwam, het koffieapparaat met water had gevuld, het kastje open deed om te ontdekken dat de koffie op was. Wat ik al eerder aangaf was mijn reactie een lichte schouderophaling. Mijn manager deelde ik natuurlijk wel mee dat er op die manier opstand onder het personeel te verwachten was, maar aangezien hij en ik de enige zijn die koffie drinken voelde en leed hij met me mee. Hij zou later die dag boodschappen gaan doen. De ochtend was druk met werkzaamheden, en wat ik al verwacht had gebeurde, splitting hoofdpijn. 

Na de lunch werden de boodschappen gedaan en maakte hij een bakje koffie voor me, maar mijn lichaam/hoofd is dan onverbiddelijk. 'Te laat!' lijkt dan het credo. De hoofdpijn heeft tot aan de avond aangehouden. 

Het is dus officieel.
Mijn naam is Aidan Beaverhausen (Hallo Aidan) En ik ben een cafeïneverslaafde. (Applaus)




2 opmerkingen:

  1. Mijn naam is René Moelee (Hallo René) En ook ik ben cafeïneverslaafde (Applaus)
    Gelukkig zegt mijn voormalige werkgever De Jellinek er het volgende over.
    Bestaat cafeïneverslaving of koffieverslaving?
    Cafeïne scoort slechts matig op de criteria van verslaving. Als je het koffie drinken beperkt tot 4 koppen per dag, is er niets aan de hand. Als je meer drinkt kun je last krijgen van lichamelijke klachten als angst, onrust, slecht slapen.
    Ik neem nog een kop.
    Groet
    René

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nooit meer dan vier, in de regel drie per dag. Ik kan er ook wel buiten, maar mijn lichaam geeft, middels hoofdpijn, aan dat het cafeïne wil. En ik ben ervan overtuigd dat het lichaam na verloop van tijd ook wel denkt: oké dan niet. :-)

      Verwijderen