zondag 7 maart 2021

Omringd door gekken week 10

Zou het OM niet eens moeten kijken of Forum voor Democratie niet een criminele organisatie is? Oproepen om volmachten te gebruiken voor fraude ten gunste van de partij. De coronaregels steeds bij herhaling overtreden. Antisemitische, homofobe, misogyne en racistische uitlatingen in de diverse partijapps. 

Tijdens het lijsttrekkersdebat op tv zei Geert Wilders serieus: 'De enige persoon van kleur die ik wil beschermen is Zwarte Piet'. 

Ik noemde ze helden, de mensen die vrijwillig als proefkonijn wilden fungeren bij de FieldLab-evenementen. Maar een aantal daarvan blijken toch onbetrouwbare sujetten te zijn. Als je je daarvoor aanmeldt ga je voor het hele pakket, niet alleen voor de voorstelling, maar dus ook voor het testen op corona na het evenement. Dat is namelijk de hele bedoeling van die proef. Toch heeft 20% van de aanwezigen dat niet gedaan na de proefvoorstelling van Guido Weijers. Wel de lusten niet de lasten, dit geeft in het klein weer wat voor volk we zijn en waarom alles wel in kleine stapjes versoepeld moet worden, men denkt alleen aan zichzelf. 

Eén of andere zinloze levensvorm of misschien wel verschillende zinloze levensvormen heeft/hebben middels een met explosieven gevulde metalen pijp een explosie veroorzaakt bij een teststraat in Bovenkarspel. Dan ben je gewoon af. Je doet niet meer mee. Afvoerputje en klaar.  

Als we iets hebben geleerd van de serie 'The Crown' is het de walgelijke wijze waarop de Britse pers al decennialang te werk gaat met als tragisch dieptepunt de dood van prinses Diana, haar vriend en hun chauffeur in 1997 door een achtervolging van de rioolratten, maar ook dat het Britse koningshuis zelf voor geen kleintje vervaard is qua manipuleren, en naar mijn gevoel daar best een aandeel in gehad zou kunnen hebben. Diana was een nagel aan hun doodskist. Nu hebben ze van doen met Prins Harry (Diana's zoon) en zijn vrouw Meghan die afstand hebben genomen van het Britse koningshuis en nu in Amerika wonen. Vooruitlopend op het interview met Oprah Winfrey dat zij hebben gehad en binnenkort zal worden uitgezonden, is vanuit Buckingham Palace het gerucht de wereld in geholpen dat Meghan het personeel aldaar zou hebben gepest, zodanig dat mensen ontslag hebben genomen. Ik vermoed dat er nog wel een seizoen aan 'The Crown' toegevoegd kan worden. 

U zult begrijpen dat ik op geen van de partijen van het huidige demissionaire kabinet zal stemmen, maar dat neemt niet weg dat ik bewondering heb over hoe Mark Rutte met de pandemie vanaf het begin af aan is omgegaan. Zwalkend en onduidelijk, ja, maar ga er maar eens aanstaan, het is voor iedereen, ook de deskundigen, een nog steeds ongrijpbaar iets dat virus. Ik wijs de wappies en de alleen aan zichzelf denkende dictatuur roepende minderheid graag even op een echte dictator, Jair Bolsonaro van Brazilië. Het land heeft een record aantal aan besmettingen (ruim 75000 per dag) en de meeste coronadoden op de VS na. Tevens wordt er nauwelijks gevaccineerd. De dictator heeft, zonder met oplossingen of ideeën te komen, de bevolking gevraagd te stoppen met zeuren over het grote aantal coronasterfgevallen. "Genoeg gezeurd. Hoelang willen jullie nog doorgaan met huilen?" Nee, een Vader des Vaderlands zal hij nooit worden. 

Het Elizabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg is het eerste ziekenhuis dat de aantallen aangeeft van patiënten met andere aandoeningen die, vanwege de vele coronagevallen die zij moe(s)ten verplegen, niet geholpen konden worden. Door deze uitgestelde zorg zijn er bij bijna 70 van hen complicaties opgetreden, 7 zijn overleden. Afschuwelijk, maar dat hadden er nog meer kunnen zijn als er geen maatregelen waren geweest. Ik weet dat ik waarschijnlijk het onmogelijke voor mogelijk hou, dat als meer ziekenhuizen dit naar buiten brengen er misschien bij de anti-alles-wat-met-maatregelen-te-maken-heeft-mensen het kwartje, of twintig eurocent muntje, zal vallen en ze zullen beseffen dat de sterftecijfers van zowel coronapatiënten als ook andere patiënten vele malen hoger zouden zijn geweest zonder die door hen zo verafschuwde maatregelen. Nee, ik denk het ook niet. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten