zondag 28 maart 2021

Omringd door gekken week 13

Kauthar Bouchallikht is met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer gekomen namens GroenLinks. Geert Wilders noemt het een zwarte dag voor de democratie en met hem de hele extreem rechtse achterban. Haatberichten en erger zijn haar deel.  Doch daar waar Kauthar afstand neemt van haar vermeende banden met het Moslimbroederschap is Geert heel goede vrienden met de premier van Hongarije, de pers-, democratie-, en homo-onderdrukker Viktor Orbán. Dat vindt de achterban dan weer niet zo'n probleem. 

Mark Rutte lonkt naar JA21 voor in de coalitie: 'Ik ken die partij niet zo goed, dus we moeten even kijken wat ze verder willen'. Serieus? Politiek is 's mans werk, op het hoogste niveau nota bene. Als ik als politieke nitwit al weet dat daar hele afschuwelijke mensen in zitten die hun racisme, antisemitisme en vreemdelingenhaat al jaren niet onder stoelen of banken steken....

Dus de avondklok gaat een uurtje later in, rumoer, gekrakeel, gezeur, gezeik. Lieve mensen, het gaat volgende week in als de zomertijd is ingegaan. als het dan op die tijdelijk artificiële tijd 22.00 uur is, dan is het op de echte tijd nog steeds gewoon 21.00 uur. Omdenken, kent u die uitdrukking?

Heel Nederland blijft moedig weerstand bieden. Héél Nederland? Nee, één klein dorpje geeft zich over. Het zal het godvrezende drank- en drugsdorp Urk weer eens niet zijn. 'De zielenheil van de bewoners' is volgens ouderling Snoek veel belangrijker dan het houden aan de coronaregels. Vandaar dat de Sionskerk gewoon zo'n 400 gelovigen hebben ontvangen in plaats van de toegestane 30. Zonder anderhalve meter afstand, zonder mondkapje, want vertrouw maar op God. Ach, gelukkig doen Urkers vrijwel alles enkel met elkaar, vandaar de vele erfelijke aan inteelt gerelateerde aandoeningen onder de bevolking van Urk. Dan blijft een eventuele corona-uitbraak ook grotendeels beperkt tot henzelf. Ik heb het eerder gezegd, en ik zeg het weer: laten we van Urk gewoon weer het eiland maken wat het ooit was.

Ocharm, kent u dat verhaal van die twee verkenners die oriënterende gesprekken zouden gaan voeren over en nog te vormen coalitie? Binnen een week was het alweer klaar. U heeft ook gezien en gehoord waarom. Tenenkrommend en gênant, geeft wel een aardig inkijkje in de slangenkuil die het Binnenhof heet. En dan zijn er toch nog steeds mensen die geloven dat de overheid in staat is tot supergeheime internationale complotten die nooit naar buiten zullen komen. 

Bilal Wahib, ik had nog nooit van hem gehoord, maar hij blijkt een vooral onder de jeugd populaire acteur, zanger en rapper te zijn. Maar nu hij een twaalfjarig kind heeft gemanipuleerd om voor geld op camera zijn piemelette te laten zien, is het wel klaar. Als door kinderen geadoreerde 'ster' heb je een bepaalde verantwoordelijkheid en nee, dit kan niet worden afgedaan met 'het was maar een grapje'. Dit is misbruik maken van je status, waar zo'n kind sowieso al geïntimideerd door is. In plaats van even een pas op de plaats te maken, was Bilal al meteen van plan om in een talkshow te redden wat er nog te redden valt, maar de ouders van het kind zijn daar dwars voor gaan liggen. Terecht. 'Als tv-makers slachtoffer tot een figurant maken' kopte het NRC. En zo is het, het kan niet zo zijn dat een BNer die in de fout is gegaan iets aan tv kijkend Nederland uit te leggen zou hebben om zo de imagoschade proberen te beperken. Hij doet gewoon (voorlopig) niet meer mee. 

 'Niemand gaat hier uitleg over geven', aldus Mark Rutte. Wat denk je zelf? Die teflonlaag bladdert steeds meer af. Als demissionair premier zou iets minder attitude beter passen, ook als het gepeupel je tegen beter weten in weer heeft gekozen. Speaking of which, Pieter Omtzigt, om wie dit alles gaat, is in z'n eentje al goed voor bijna vijf Kamerzetels, wees bang Mark, wees heel bang. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten