maandag 29 maart 2021

Rare kostgangers

De wereldwijde pandemie waar we nu zo'n jaar mee te maken hebben, en die, mede door de verschillende varianten die er zijn en gaan komen, nog wel even zal gaan duren, komt natuurlijk doordat er teveel mensen zijn. Moeder Natuur grijpt in op de enige manier die zij kent, uitdunnen van de soort die de meeste problemen geeft. Daar heeft Moeder nogal een klus aan, want de soort verzet zich tegen de uitroeiing. Nu zijn er voor Moeder gelukkig mensen die niet in het virus geloven en menen met een griepje van doen te hebben. Zij zouden ook het liefst per direct het leven weer opstarten als voor de pandemie. Hoe dat scenario uitpakt kunnen we goed zien in Brazilië. Effectief voor Moeder, maar voor de menselijke soort an sich desastreus. Tóch verkiezen zij het leven op de rand boven het leven met de maatregelen. Ja, dat is uit eigenbelang, dat, ik zeg het nog maar eens, zij hun leven in de waagschaal willen stellen is prima, maar het virus steekt zo in elkaar dat degene voor wie het niets uitmaakt het virus bij zich kan dragen, niet ziek wordt, maar het wel aan anderen kan overbrengen die er wel heel ziek van kunnen worden en ook overlijden, misschien wel mensen die nog wel even mee willen en de maatregelen, voor zover zij daar invloed op hebben, keurig in acht nemen.

Rare kostgangers, inderdaad, zo is er ook een kleine maar hardnekkige groep mensen die niet in de kracht van Moeder Natuur geloven, maar in God, het verzonnen personage uit een eeuwenoud door mensen steeds weer herschreven boek met fantastische verhalen. In deze kleine groep heerst de overtuiging dat je zolang het kan zoveel mogelijk kinderen bij elkaar moet neuken, want dat schijnt God te willen, één van de schrijvers van het boek heeft God laten zeggen: "Ga en vemenigvuldig u".  Vooroorlogse gezinnen met een hele von Trapp-kinderschaar komen er dan ook bovenmatig veel voor. 

Die God van hen is geen gezellig type, het is een nogal boosaardig, chagrijnig, licht geraakt personage die erg blij is met zichzelf en van zijn fanboys en -girls op aarde louter lofzang, onderdanigheid en strikte navolging van zijn wil eist. Dat voeren sommigen maar ten dele uit. Op het voormalige inteelt eiland Urk snuift en spuit men zich het leplazerus om het leven volgens zijn maatstaven nog een beetje dragelijk te maken, dat kan toch niet de bedoeling zijn hun baas? In Krimpen aan den IJssel, het dorp naast me, huist een grondpersoneelslid van God, dominee Anthonie de Kort, die heel erg anti lhbt is, hij vindt dat 'De roepende zonden die tegen de scheppingsorde indruisen dienen uitgebannen'. 

Logisch dat zowel in Urk als Krimpen aan den IJssel wordt geloofd dat het God is die deze pandemie op ons heeft afgevuurd. En dan niet vanwege teveel mensen op dees aardkloot, ze blijven rustig doorgaan met het maken van nog meer kinderen, maar vanwege zaken die volgens hen de immer veroordelende God een doorn in het oog zijn, zoals o.m. euthanasie, abortus, zondagopenstelling en de lhbt-medemensen. Dat een aantal van de fans het gedeelte in het boek waarin te lezen staat 'heb uw naaste lief gelijk uzelf', naar alle waarschijnlijkheid hebben overgeslagen, alsmede die mooie zin van de andere wang toekeren zijn vergeten, zagen we afgelopen zondag in beide plaatsen. Journalisten die er verslag van wilden doen dat de Mieraskerk en de Sionkerk alle coronamaatregelen aan hun laars lapten door zo'n 500 fans in de kerken toe te laten werden door kerkgangers bedreigd, geslagen en zelfs omver gereden met een auto. 

De kerkgangers geloven dat God hen beschermt, dat is natuurlijk schattig te noemen, en mocht er toch een enorme uitbraak van het virus onder hen uitbreken zien zij dat als de wil van hun grote baas, en daarnaast hebben ze er zo weer nieuwe fans bijgemaakt, bijzonder als je zo in het leven staat, zo egoïstisch op jezelf gericht. Dat deze mensen die bewust risico willen lopen deze week weer naar hun werk en school gaan, gaan winkelen, de kapper bezoeken, etc. en dan weer anderen kunnen besmetten, daar zitten ze niet zo mee. Dat hun grimmige opperwezen een nog boosaardigere benedenbuurman heeft waar hij ze zonder pardon heen bonjourt als ie zijn dag niet heeft en zeker als door hun toedoen anderen leed zijn aangedaan komt niet in hun geïndoctrineerde hersentjes op. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten