vrijdag 5 november 2021

Herinnert U zich deze nog? #184

STARLAND VOCAL BAND
"AFTERNOON DELIGHT"
1976
Aantal weken: 5
Hoogste positie: 22

Is de video niet te zien, klik hier.

In de nazomer van 1976 maakten we kennis met wat een 'one hit wonder' zou blijken, dit lekker in het gehoor liggende niets aan de hand deuntje van Starland Vocal Band. Het was hun eerste single en meteen een schot in de roos. De band bestond uit twee stellen, Bill Danoff en Taffy Nivert en Jon Carroll en Margot Chapman. Bill en Taffy schreven samen met John Denver zijn hit "Take Me Home Country Roads". 

Bill schreef dit "Afternoon Delight" voor de groep en in 1977 kregen ze niet alleen een Grammy Award voor 'Beste Nieuwe Artiest', maar dit nummer kreeg ook een Grammy voor 'Beste Arrangement for Voices'. Het lied kwam op nummer 1 in Amerika en Canada en het zou hun grootste wapenfeit blijven. Het eerste album waar deze hit ook opstond behaalde nog een mooie 20e plaats, maar de vier albums daarna als ook de singles werden slechts hele kleine succesjes. 

In 1977 kreeg Starland Vocal Band een eigen tv-show van zes afleveringen. in 1980 stopten ze en korte tijd daarna gingen beide echtparen uit elkaar, maar op vriendelijke termen. In 1998 kwamen ze weer bij elkaar voor een aantal concerten waarbij hun kinderen vaak als backing vocalisten meededen. In 2007 zongen zo nog één keer deze hit in een jaren zeventig special op New Jersey Network. 

O ja, het lieflijke in mooie harmonieën gezongen "Afternoon Delight" gaat over neukon, menson. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten