zondag 28 november 2021

Omringd door gekken week 48

'Monkey see, monkey do' is het Engelse equivalent van 'na-apen', maar dekt de lading net iets meer naar mijn gevoel. Ik moest eraan denken toen na de hersenloze neanderthalers die de binnenstad van Rotterdam vernielden en politie en hulpverleners aanvielen in andere steden van het land, o.m. Den Haag, Enschede, Tilburg en Leeuwarden, de onderlaag van de bevolking vond dat ze dat ook moesten doen. Omdat ze in een dictatuur leven. Het feit dat ze nu nog leven of niet mishandeld worden in donkere gebouwen bewijst het tegendeel, maar ja, het zijn niet de felste lampjes uit de doos. 

Het volgende heb ik drie keer moeten lezen eer mijn hersentjes het konden verwerken, dus als u hetzelfde ervaart is dat niet vreemd. Op oudejaarsdag 2020 deden de vrouwen van 26 en 59 in het bijzijn van een dementerende bewoonster alsof ze een lijntje cocaïne snoven. In werkelijkheid ging het om poedersuiker, maar ze moedigden de bewoonster aan om hun voorbeeld te volgen. Toen ze dat deed, filmden de vrouwen dat met hun mobiele telefoon. 

Na twee maanden onderhandelen heeft Duitsland een nieuwe regering, met drie partijen die nog niet eerder met elkaar hebben samengewerkt, SPD, FDP en de Groenen. In Nederland wordt er al ruim acht maanden onderhandeld en komen de partijen die vóór de verkiezingen ook al samenwerkten er maar niet uit.

Een dertig weken zwangere huisarts komt, in een beschermend pak, bij een patiënt aan huis die corona heeft. En wordt onthaald met een: "Rot op in je kutcovidpak, als ik uit bed kon liet ik je alle hoeken van de kamer zien."

In Istanbul heeft de politie ingegrepen bij een protest tegen geweld tegen vrouwen. Dat is niet zoals De Grote Leider het ziet blijkbaar, van hem mag er gewoon geweld tegen vrouwen zijn. Agenten vuurden traangas en rubberkogels af op de duizenden demonstranten.

Ik dacht na de persconferentie aan die moederhartmoeders, u weet wel die Doutzen, Lieke en Fajah-achtige wappies, nu hun gewenste prinsjes en prinsesjes op school een mondkapje op moeten omdat het wandelende besmettingshaarden zijn. Arme leraren m/v die die hysterische wijven moeten doorstaan. 

Dus u weet het, het virus is in al z'n varianten het besmettelijkst tussen 17.00 uur en 05.00 uur. Blijf dan binnen met ramen en deuren gesloten of ventileren, dat weet ik nu even niet meer. Nu maar even afwachten wat de nieuwste mutatie uit Zuid Afrika zal gaan doen. Voorlopig al ruim 60 mensen ermee besmet die met het vliegtuig daarvandaan op Schiphol landden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten