maandag 15 november 2021

Lockdown light maar weer

Het zat er natuurlijk aan te komen, licht aangescherpte maatregelen, want bij elke maatregel die wordt geadviseerd en/of wordt opgelegd gaan te veel Nederlanders in de seconde erna meteen op zoek naar punten, komma's, hiaten en loopholes om aan te peuteren zodat zij zich er niet aan hoeven te houden. Daar wordt met het nemen van de maatregelen al rekening mee gehouden, iets te veel naar mijn idee, nu na zo'n twee jaar weten we onderhand wel dat de eigen verantwoordelijkheid in deze bij net iets te veel mensen gewoon niet aanwezig is. 

Zo werd al meegedeeld dat mochten de huidige voor drie weken afgekondigde maatregelen niet afdoende effect hebben, en geloof me, dat hebben ze niet, want het gepeuter en ik zag de carnaval vierende Brabanders en de ouders met kinderen bij de diverse sinterklaasoptochten, dan zullen ze worden losgelaten met Sint en Kerst. Alsof het virus dan ook even met andere zaken bezig is dan zoveel mogelijk besmetten. 

De horeca is ook weer hard getroffen na de afgelopen persconferentie, en ik vind het met name erg dat de goede onder de kwade lijden. Daarmee bedoel ik dat van de diverse restaurants die ik sinds de coronapascheck is ingevoerd heb bezocht, slechts één restaurant er daadwerkelijk naar heeft gevraagd, De Bank in Capelle aan den IJssel. De overige vier of vijf deden er helemaal niets mee, terwijl ik met mijn foon in de hand met coronacheck-app in de aanslag naar binnen kwam. Misschien meer handhaving, nu lijkt het of slechts één restaurant, die in Utrecht, erop is aangesproken en er actie op is ondernomen en de rest gewoon maar deed, of in dit geval juist niets deed.

Over de rest kan ik niet oordelen, maar de bioscoop waar ik ben geweest en mijn sportschool, daar werd en wordt mijn corona-app gewoon gescant. De tweedeling die nu dreigt met het eventueel invoeren van de 2G toegangscontrole hebben de totaalweigeraars en de we-leven-in-een-dictatuur-roepers dan voor het grootste gedeelte aan zichzelf te danken. Een jaar geleden wilden ze niet meer meedoen, en straks kan dat dan inderdaad ook niet meer. Ze zullen het niet stil aanvaarden als zijnde het gevolg van hun eigen keuzes, u weet, het is een luide groep die veelal de Tweede Wereldoorlog erbij haalt en in demonstraties, zoals gezegd, scandeert in een dictatuur te leven, maar bovenal enkel aan zichzelf denkt. Gelukkig is het wel een minderheid, het overgrote deel van de bevolking past zich zo goed mogelijk aan. Het is hier jammer genoeg geen Portugal met 98% gevaccineerden en een bevolking die zich gewoon aan de maatregelen houdt en dientengevolge ook geen stijgende besmettingscijfers kent.

Ja, ook ik vind het jammer dat uit eten gaan voorlopig niet meer kan, maar het is niet het eind van de wereld. Misschien voor sommige restaurants wel, en als dat restaurants zijn die zich keurig aan de regels hebben gehouden is dat meer dan erg. Laten we hopen dat deze lockdown-light variatie niet ontaardt in weer een echte lockdown met avondklok en alles, maar ik durf er geen weddenschap over af te sluiten. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten