zondag 7 november 2021

Omringd door gekken week 45

 Zomaar een boomer op Twitter: 'Waarom zou je een mondkapje opzetten als je gevaccineerd bent? Je vrijt toch ook niet met een condoom als je 'de pil' neemt? Meer dan 900 likes en meer dan 150 retweets. 

Marke Rutte op de klimaattop: "Ook Nederland heeft te lang gepraat en te weinig gedaan". Joh! Jammer dat ie dat niet wat eerder inzag.

Eén minuut na de persconferentie: 'Kan niet', 'Onhaalbaar', 'Onuitvoerbaar'. U en ik horen: 'We hebben er geen zin in'. Maar, als ik de persconferentie goed begrijp kan het zomaar gebeuren dat de mensen die vorig jaar meededen aan die 'ik doe niet meer mee'-actie, straks inderdaad niet meer mee hoeven te doen. Daar zullen ze blij mee zijn kan ik me zo voorstellen. 

In Dallas kwamen afgelopen dinsdag tientallen QAnon-aanhangers samen langs de straat waar John F. Kennedy in 1963 werd neergeschoten, omdat ze daar de komst van zijn zoon John F. Kennedy junior verwachtten. Dat deze in 1999 bij een vliegtuigcrash om het leven is gekomen was geen belemmering. In de samenzweringstheorieën van QAnon zou de dood van Junior in scène zijn gezet, en zou hij nu komen om aan te kondigen dat Donald Trump president is. Wappies zijn er dus overal. 

Die twee wijven die een 17 jarige pizzabezorger hebben aangerand krijgen als straf één (1) dag cel en taakstraffen van 120 en 60 uur, daarnaast moet één van hen een schadevergoeding van €750 betalen aan de jongen. Precies, dubbele moraal, net wat u zegt, want als het twee kerels waren geweest die een 17 jarig meisje hadden aangerand.... nu ja, ik heb er destijds al een blogje aan gewijd. 

'Winkeliers roepen consumenten op hun koopmomenten te spreiden', stond er ergens als kop. Dit zijn dezelfde winkeliers die Black Friday gaan houden, u weet wel de uit Amerika overgewaaide koophysterie, waar vaak de wat beïnvloedbare medemensch gevoelig voor is. Juist, precies die, die ook gevoelig zijn voor complottheorieën en daarom geen vaccin willen. 

Sywert van Lienden, het jongmens dat samen met zijn kornuiten zich in de mondkapjesbusiness stortte, louter uit medemenselijkheid of 'om niet' zoals hij zelf zei, maar er toch zo om en nabij de 9 miljoen euro aan overhield, heeft zich, nu mondkapjes weer noodzakelijk zijn, middels zijn Stichting Hulptroepen Alliantie weer gemeld en verkoopt opnieuw mondkapjes. Met korting, dat wel. 10 Procent maar liefst. Ik hoorde meteen flarden van de oude Farce Majeure hit "Ja, dat kan toch allemaal maar, dat kan toch allemaal maar, dat kan toch allemaal, allemaal, allemaal maar in Nederland".




Geen opmerkingen:

Een reactie posten