vrijdag 26 november 2021

Persconferentie

Als er ergens varkenspest uitbreekt of vogelgriep, dan worden de desbetreffende varkens en kippen, al dan niet preventief, geruimd. Nu blijkt dat (schoolgaande) kinderen de grootste besmettingsbron vormen van de huidige variant van het coronavirus, ben ik heel benieuwd naar de persconferentie vanavond. Ik heb natuurlijk ook wel gelezen dat men denkt aan de winkels en restaurants om 17.00 uur te sluiten, maar dat moet van een satirische nieuwsbron als De Speld komen, vooral ook omdat men er in één adem bij vermeld dat van het sluiten van scholen, de besmettingshaarden dus, geen sprake kan zijn. Dat zou wat zijn als de demissionaire regering daarmee zou komen, terwijl de gewone zorg wordt afgeschaald richting code zwart, gewoon vast blijven houden aan een lockdown-light variant, waar een lockdown van de zwaarste categorie de enig juist oplossing zou zijn voordat je gaat besluiten kinderen (preventief) te ruimen.

Het getuigt wel van heerlijke ironie om op Black Friday de persconferentie te houden, de dag dat zwakbegaafden een mogelijke coronabesmetting trotseren voor een tientje korting. Om dan te verkondigen dat de winkels vanaf zaterdag eerder dicht moeten, vanwege mogelijk besmettingsgevaar in winkels. Ik kan daar veel plezier om hebben. Het bedrijf waar ik werk heeft besloten geen Black Friday te houden in de winkels, maar slechts via de webshop. Ik was daar positief door verrast, want in eerste instantie was het wel de bedoeling. Mochten mensen eerdere reclame-uitingen hieromtrent hebben gezien en toch hun leven en dat van anderen op het spel zetten voor wat euries voordeel door fysiek naar de winkel te komen, terwijl je zou kunnen verwachten dat het er druk is, dan zullen we dat doen, maar we stimuleren het in geen geval. Zoals ik al eerder heb geschreven betreffende Black Friday, met zo'n 24.000 besmettingen per dag moet je geen contactmomenten gaan intensiveren, gelukkig heeft het bedrijf waar ik werk, voor zover dat nog mogelijk was, hun verantwoordelijkheid daarin genomen. 

Nou ja, wat het vanavond ook wordt, het zal mij de pis niet lauw maken. Erg slagvaardig en voortvarend is dit (demissionaire) kabinet betreffende de pandemie niet geweest. Vanaf het begin niet durven doorpakken en steeds halfslachtig wat maatregelen nemen, elke keer net iets te laat, totdat er vorig jaar rond deze tijd dan uiteindelijk een volledige lockdown werd afgekondigd, wat natuurlijk al veel eerder had gemoeten. En nu weer die net niet maatregelen omdat men niet aan 2G wil, bang zijn voor de gemaskerde in zwarte hoodies geklede beroepsvandalisten die gemaskerd en wel tegen het dragen van maskers zijn en al rampokkend door de stad lopen roepend in een dictatuur te leven. Ja, van enige logica in hun woorden en daden is geen sprake. Maar voorspelbaar zijn ze wel. ik durf daarom al te voorspellen dat wat er ook wordt gezegd vanavond tijdens de persconferentie, zij hoe dan ook weer de straat op gaan om tegen te zijn. Tégen zijn, dat is hun hele bestaansrecht.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten