donderdag 11 november 2021

Singles' Day

Vandaag is het Singles' Day. Ik wist van het bestaan niet af. U? Maar aan de andere kant alles wat deplorabel is en aandacht wil genereren heeft wel ergens een dag in het jaar, dus waarom singles niet. En voordat u denkt dat het weer iets stompzinnigs uit Amerika is wat hier naartoe is komen overwaaien, zoals Halloween, Black Friday en Cyber Monday, moogt u opnieuw denken, het is namelijk ontstaan in China in 1993.

En laat het aan de Chinezen om er meteen symboliek in te verpakken, de datum elf november (11-11) is niet voor niets gekozen, de 1 wordt in China gezien als een symbool voor alleen zijn. De bedoeling van de dag is om als single jezelf eens te verwennen en daarom zijn er op die dag allerlei interessante kortingen. En dan zijn we weer waar we wezen moeten: commercie, het geld moet en zal rollen. En ook al is het Singles' Day, die aanbiedingen gelden voor iedereen, al ben je getrouwd en heb je zes kinderen. 

Nu weet ik dat er singles zijn die het verafschuwen om alleen te zijn en er heel veel voor over hebben om een mannetje/vrouwtje/mensje te vinden met wie ze samen kunnen zijn, eerst dan is hun leven compleet. Daar wordt heel ver in gegaan, denk maar eens aan alle datingsites, -programma's en -bureaus om het nog maar niet te hebben over postorderbruiden en -bruidegoms die wanhopige alleenstaanden met vurig verlangen zand in de ogen strooien en veel geld aftroggelen. 

Ik als bewuste single herken de bovenstaande wanhoop niet en kijk licht geamuseerd naar zo'n speciale dag, want als single kun je het hele godganselijke jaar precies doen wat je wilt en kopen wat je wilt want je hebt aan niemand verantwoording af te leggen. Geen moeder-de-vrouw of vader-de-man die vindt dat je een bepaalde aankoop niet moet doen. Het is elke dag Singles' Day! Het enige wat ik vandaag denk is hoe fijn dat is, 365 en soms zelfs 366 dagen per jaar Singles' Day!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten