donderdag 18 november 2021

Oude tijden herleven

Dus het Forum voor Democratie Kamerlid Pepijn van Houwelingen zei in een debat in de Tweede Kamer tegen collega Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma van D66: "Uw tijd komt nog wel, want er komen tribunalen". Het nazisme van het FvD wordt steeds openlijker en dit voorval lijkt niet zo heel erg, althans zo deed Kamervoorziter Vera Bergkamp het overkomen, ze greep niet echt daadkrachtig in, maar dat wat FvD Kamerleden steeds doen, met Thierry Baudet voorop, is om heel bewust de meest idiote, opzienbarende en walgelijke dingen zeggen die niet per se waar zijn maar door hun niet zo bijster slimme achterban voor zoete koek wordt geslikt. De reacties die er op komen worden door hen dan gepareerd door meteen in de slachtofferrol te kruipen en te miepen dat hun vrijheid van meningsuiting, en dat van hun volgers, wordt beknot.

Dat is precies wat hun spiritueel leider Meinoud Rost van Tonningen, van de NSB, in de Kamer deed in 1939. Hij gaf zijn bek ook een douw, waarbij de Kamervoorzitter destijds wel actie ondernam, deze ontnam Meinoud het woord, en toen ie gewoon doorging werd de vergadering geschorst en werd hem het recht ontnomen de vergadering die dag bij te wonen. Achteraf bevestigde Meinoud dat hij met voorbedachte rade had aangestuurd op strafmatregelen, vooral om het publiek ervan te doordringen hoezeer de NSB in hun vrijheid van spreken werd ingeperkt. 

Oude wijn in nieuwe zakken dus. Deze manier van doen hanteerde de NSB constant. De fractie speelde zich met hun wangedrag bewust in de kijker en dwong daarmee de Kamervoorzitter gebruik te maken van zijn bevoegdheden. Exact wat Thierry en zijn kompanen ook doen. Van Pepijn is trouwens bekend dat hij onder pseudoniem Vossius beweerde: 'Het Derde Rijk is te verkiezen boven onze samenleving, omdat het, hoe grotesk ook, tenminste nog een hoger doel diende, en daarmee vitaliteit en kracht losmaakte'. 

Dus dit zit thans in het jaar des heren 2021 in de Tweede Kamer in Nederland. Daar is een vergeten formatiedocument in de trein of poseren voor de cover van 'LINDA.' klein bier bij. 

Sjoerd Sjoerdsma en Pepijn van Houwelingen. 


2 opmerkingen:

  1. Wat me nog meer bezorgd maakt is de groep die het met deze heren eens is…

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies, het is een minderheid, maar ze zijn erg luid.

      Verwijderen