zondag 21 november 2021

Omringd door gekken week 47

Thierry Baudet is op tournee door Nederland met een pet op z'n hoofd. Waarom doen extreem rechtse politici dat toch, zo'n pet? Vanzelfsprekend geen anderhalve meter tussen zijn fans en hij roept zijn oneliners die zijn aanhang zo graag hoort: "Corona is gewoon de nieuwe griep", "Dit is allemaal onderdeel van een groter plan", " O.m. Larry Silverstein heeft het bedacht. Hij was ten tijde van de aanslag eigenaar van de Twin Towers, en het is toch niet toevallig dat hij die dag elders een afspraak had?", "Whatever you do don't take the vaccine", "De ongevaccineerden zijn de nieuwe Joden, de wegkijkende uitsluiters zijn de nieuwe NSB'ers" en zijn nieuwste "Willem-Alexander is gewoon een slappe lul". 

Slechts 28% van de horeca heeft zich aan het controleren van de QR code gehouden en nu de besmettingen stijgen en er maatregelen zijn afgekondigd waarbij ze eerder dicht moeten zijn ze volledig over de zeik. Van die 28% kan ik me dat helemaal voorstellen de rest moet gewoon z'n mond houden. 

Arlette Moerman op Twitter, met naam en foto, sans gêne dus: "Het herstelbewijs van mij en mijn dochter loopt half januari af. Wij zijn ook op zoek naar een herbesmetting zodat ze in maart met haar school mee kan skiën in Oostenrijk". Nou de moeder-van-het-jaar-award heeft een bestemming, hoor. 

De Nederlandse journalist Ingeborg Breugel wonend en werkend in Griekenland, verweet de Griekse premier tijdens een persconferentie terecht dat hij liegt over het gewelddadig terugsturen van migranten. Daar was deze meneer niet van gediend. Nu heeft Ingeborg, die gewoon haar werk deed, vanwege ernstige bedreigingen en intimidatie voor onbepaalde tijd Griekenland verlaten. 

Er is een website waarop men materiaal kan kopen om besmet te raken met het coronavirus. Leest u voorgaande zin nog maar eens opnieuw. Er zijn dus chronische vaccinatieweigeraars die met het coronavirus besmet willen raken (zie de moeder van het jaar hierboven) vanwege het mogelijke 2G beleid. Dit ontstijgt het begrip 'omringd door gekken', net wat u zegt, maar omringd door éénhersencellige randdebiele pantoffeldiertjes is niet zo catchy. 

In het geval van het vuurwerkverbod ben ik waarschijnlijk de gek die anderen omringt, want ik was er volledig van overtuigd dat het vorig jaar al was besloten dat we niet meer aan consumentenvuurwerk deden, dus ik snapte de verwarring daaromtrent niet. Maar goed terwijl de knallen nu al op de achtergrond te horen zijn terwijl ik dit schrijf, is het dan officieel opnieuw verboden voor DIT jaar, ik snap het nu. Maar de diehards laten zich er geen strobreed door in de weg leggen. Vorig jaar was het hier qua geluid een oorlogsgebied na twaalf uur.

Er zijn zes toeristen in Spanje die besmet zijn met het coronavirus en daarom in quarantaine zaten daaruit wegelopen. Moet u eens raden welke nationaliteit ze hebben. Precies, het zal eens niet.

Rotterdam, afgelopen vrijdag, laagschedeligen kwamen vanuit de onderkant van de samenleving zich eens terroristisch uitleven. Wat een volk. 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten