dinsdag 9 november 2021

Zingen in de kerk

In de Sint Michielskerk in het Belgische Bree heeft een stel in oktober een sexvideo opgenomen en hebben dat vervolgens via sociale media verspreid. Ze waren er nogal trots op, vermoed ik. Nou, dat moet je niet doen natuurlijk, maar er is verder niets vernield of iets dergelijks dus een sopje erover en we gaan weer door met de orde van de dag. 

Maar dan kent u het betreffende bisdom nog niet. Hier moest met veel zang en dans op worden gereageerd. Deze plek is volgens hen geprofaneerd vanwege het liefdesspel van de twee, dus is er voorgesteld door het bisdom in samenspraak met de kerkgangers om een gebed uit te spreken en het altaar en koor met wijwater te besprenkelen om de kerk weer in ere te herstellen. Ik zou veel meer fiducie hebben in een desinfecterend sopje, maar wie ben ik?

De heerlijke hypocrisie, hiervan totaal van de leg zijn, terwijl het geheel volgens de leer van de kerk een man en een vouw waren en, o gruwel, geen twee mannen of twee vrouwen. Tel je zegeningen, zou ik zeggen, het kan altijd erger. En ging in vroeger tijden de pastoor niet bij de beminde gelovigen langs op huisbezoek om hen tot copuleren te manen, want 'Vade, et multiplicabo' kwam regelrecht uit de bijbel. 

Hadden ze door de jaren heen maar zoveel misbaar gemaakt met al die duizenden kinderen die door geestelijken m/v zijn misbruikt in plaats van dat in de doofpot te stoppen en de hand boven het hoofd van de daders en daderessen te houden. 'God ziet alles', zo maakten ze de geïndoctrineerden steeds bang, die hadden niet de tegenwoordigheid van geest om daarop te antwoorden 'dus ook dat jij kinderen misbruikt, in jouw hel wacht een warm plekje dichtbij het vuur'. 

Ach, God heeft humor, zo weet ik van Zijn spaarzame bezoekjes aan mij en Hij zou gniffelen om wat die twee hebben gedaan, maar inderdaad ook zeggen: 'Niet meer doen, anderen raken er nogal overstuur van en die weten dan zogenaamd weer precies wat Ik ervan zou vinden, terwijl er nu wel andere zaken zijn waar Ik me druk over maak, kijk maar es om je heen'. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten