zondag 14 augustus 2022

Happy vibes week 33

In december 2017 bezoekt de dan 22 jarige Haïtiaanse Jimmy Amisial, die studeert aan de Texas State University, zijn moeder Elicie op Haïti. Sinds zijn tienerjaren helpt hij in het weeshuis dat naast zijn ouderlijk huis staat. Bij dit bezoek had hij cadeautjes voor de kinderen meegebracht. Onderweg ernaartoe kwam hij een groep mensen tegen die rond een vuilniscontainer stonden. Jimmy ging kijken wat er aan de hand was. Tot zijn grote ongeloof lag er een baby in de vuilniscontainer van, wat later zou blijken, zo'n vier maanden oud. 

De mensen waren samengedromd, maar niemand wist wat te doen, maakten ruzie over wat er met de baby gebeuren moest. Jimmy besloot tot actie over te gaan en nam de baby mee naar huis. Samen met zijn moeder zorgde hij ervoor dat de baby gewassen, gekleed en gevoed was en brachten hem naar een dokter. Onderwijl startte de politie een onderzoek om de ouders van de baby te vinden, maar die zijn nooit achterhaald. 

De rechter vroeg Jimmy of hij de wettelijke voogd van de baby wilde worden. Ondanks dat hij een achterstand had met zijn studiegeld en zijn familie altijd al moeite heeft gehad om de eindjes aan elkaar te knopen stemde hij er mee in. Zelf had hij nooit een vader gekend tijdens het opgroeien. "Diep van binnen voelde ik dat dit met een reden was gebeurd", aldus Jimmy. Hij verdeelt nu zijn tijd tussen de Verenigde Staten en Haïti waar Elicie voor de jongen zorgt. 

Hij heeft het jongetje Emilio genoemd en inmiddels is het proces begonnen om hem formeel te adopteren. Emilio is nu vijf jaar oud en net begonnen met school. Hij houdt van muziek en wil muzikant worden als hij ouder is. "Mama houdt van hem, de kinderen in het weeshuis naast ons houden van hem en ik hou van hem alsof hij van mij is. Hij is echt een bijzonder jongetje". 

Emilio, Jimmy en Elicie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten