dinsdag 9 augustus 2022

In Memoriam: Roger E. Mosley

 Robert E. Mosley begon zijn acteercarrière in 1971 en kende zijn grootste succes in de tv-serie 'Magnum, P.I.', waarin hij naast Tom Selleck (Thomas Magnum), John Hillerman (Jonathan Higgins) en Larry Manetti (Orville 'Rick' Wright) de rol speelde van Theodore 'T.C.' Calvin, een helikopterpiloot die toeristen over de eilanden vliegt, maar vaker nog Magnum uit de brand moest helpen. Hij heeft voor die rol zijn helikoptervliegbewijs gehaald, maar mocht de stunts niet zelf doen.

Ik heb altijd met veel plezier naar die serie gekeken. Roger bleef daarna acteren in verschillende films en series waarna hij in 2000 met pensioen ging. In 2019 en 2021 kwam hij terug uit zijn pensioen voor gastoptreden in de vernieuwde 'Magnum, P.I.' serie. Hij speelde John Booky, de kapper van de huidige T.C.. De cast was erg opgetogen dat een origineel castlid uit de eerste serie op de set verscheen.  

Roger was bijna 60 jaar getrouwd met Antionette Laudermilk, ze kregen samen drie kinderen. Op 4 augustus j.l. was Roger betrokken bij een zeer ernstig auto ongeluk waardoor hij vanaf zijn schouders verlamt raakte. Drie dagen later is hij overleden, Roger is 83 jaar geworden. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten