vrijdag 12 augustus 2022

Uncoupled

Zo af en toe ben ik hip en zit ik in de voorste hoede van de vaart der volkeren en neem ik niet pas veel later kennis van iets. Zo heb ik onlangs de splinternieuwe serie 'Uncoupled' op Netflix gezien. Het is een comedy met maar acht afleveringen van 30 minuten, dus ook wel te doen. 

Het gaat over makeleaar Michael Lawson (Neil Patrick Harris) die in de eerste aflevering een surpriseparty organiseert voor de vijftigste verjaardag van zijn vriend sinds 17 jaar Colin McKenna (Tuc Watkins), maar die is op dezelfde dag uit huis vertrokken zonder een duidelijke reden waarom. En zo begint de serie, Michael is weer vrijgezel tegen wil en dank in het hippe New York City met een hechte vriendengroep om zich heen. De leukste is zijn collega en alleenstaande moeder Suzanne, een hilarische rol van Tisha Campbell, ze is toch wel mijn favoriet. Maar ook Stanley (Brooks Ashmanskas) en Billy (Emerson Brooks) zijn fantastisch. Stanley is een kunsthandelaar die het allemaal wel gezien heeft, met hem voel ik me het meest verwant, zijn 'cyronische' blik op waar iedereen zich zo druk om maakt, geweldig. Billy is een tv-weerman en is duidelijk iemand die zijn bestaansrecht aan zijn werk/bekendheid ontleent, heerlijk zulke mensen. Hij is duidelijk in de midlifecrisis en richt zich vooral op veel te jonge jongens. 

Dit zijn de vier hoofdpersonen, maar er komt een bonte stoet aan andere personages voorbij. Het daten na 17 jaar is iets waar Michael moeite mee heeft, maar in zijn geval komt hij twee of drie keer letterlijk in botsing met een, ook nog leuke, man en hup... niet van dat benauwde. Dat is wel wat ongeloofwaardig, maar hé het is een comedy, dus vooruit maar. De rijke Claire Lewis (Marcia Gay Harden) is een terugkerend personage die zich er op voorstaat dat met geld alles te koop is, en zoals we zien lijkt dat ook zo, maar maakt het gelukkig? De met meerdere prijzen en awards overladen 76 jarige acteur André De Shields speelt Michael's buurman Jack een bijna aristocratische man met een rijk verleden in de showbizz. En zo komen er nog heel wat geweldige karakters voorbij. En vergeet niet de rol van New York zelf in prachtige shots. O, en mijn champagneglazen zijn weer eens in beeld. 

Ik heb er erg van genoten, de vileine humor die 'ons' niet vreemd is met een Sex & the City-achtige verhaallijn in de gayscene van New York anno nu. Of er een volgend seizoen komt is nog niet bekend, maar elk van de vier hoofdpersonages eindigen in de laatste aflevering met een cliffhanger, dus met een aan zekerheid grenzende veronderstelling vermoed ik van wel. 

Emerson Brooks (Billy), Tisha Campbell (Suzanne), Neil Patrick Harris (Michael) en Brooks Ashmanskas (Stanley).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten