zondag 28 augustus 2022

Happy vibes week 35

Bonnie was een kalf van vier maanden die woonde op een slachtboerderij in Amerika. Terwijl haar medekoeien in trailers werden geladen raakte ze waarschijnlijk zo van streek van de angstige geluiden die zij maakten dat ze het nabijgelegen bos in vluchtte.

Het nieuws van haar ontsnapping deed snel de ronde, mensen zagen Bonnie af en toe maar het lukte niemand om haar te vangen. Na een aantal weken vroegen velen zich af hoe een boerderijdier in haar eentje in het bos kon overleven. Het antwoord kwam al snel. 

Men ontdekte, door enkele camera's die door jagers waren opgesteld dat Bonnie was omringd door een kudde herten. De herten hadden haar geaccepteerd als één van hen. Ze bleven bij elkaar, aten en rustten als een kudde. 

Op een bepaald moment was Bonnie op het land van Becky Bartels, en die begreep dat Bonnie alle hulp nodig had om de strenge winter door te komen. Elke dag trok Becky een slee door de sneeuw met eten, Bonnie was nog steeds bang voor mensen, maar uiteindelijk won Becky haar vertrouwen en kon ze haar zelfs aaien. 

Becky wist ook dat als Bonnie onverhoopt bij haar buren op het land zou verschijnen die haar zouden doden. Aanleiding om contact te zoeken met de non-profitorganisatie Farm Sanctuary, die zich wijden aan het redden en verzorgen van mishandelde boerderijdieren. 

Farm Sanctuary stuurde een reddingsploeg om Bonnie naar haar nieuwe huis te brengen. Dat lukte na een paar pogingen. Bonnie past zich, na acht maanden in het wild met de hertenkudde, redelijk goed aan. Ze heeft al vrienden gemaakt met andere boerderijdieren en krijgt alle genegenheid die ze maar wil. 

Bonnie bij haar hertenfamilie. 

Becky en Bonnie. 

Bonnie in haar nieuwe thuis. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten