dinsdag 2 augustus 2022

Seniorenmoment

Je hebt mensen die, ook al zijn ze vijftig plus, zichzelf nog steeds als jong betitelen en hijgend en puffend hun gelijk daarin willen uitstralen, ook al ziet de hele wereld dat het niet zo is, en je hebt mij, die het vorderen der jaren gewoon neemt zoals het komt. Wat niet inhoudt dat ik me volledig laat gaan, ik vind dat ik een verplichting naar de wereld om me heen heb om deze fris en verzorgd tegemoet te treden, daar schort het bij sommige mensen nogal eens aan, zeker zomers en niet alleen bij senioren.

Wat ik vooral bemerk zijn kleine dingen die veranderen met het ouder worden, zo maak ik geluid bij het opstaan van de bank, het uit bed komen of uit een auto stappen, een soort zuchtachtig geluid ontsnapt dan uit mijn mond. Ook het lichaam verandert en ik heb momenten dat ik iets opmerk aan mijn fysiek en denk: O dat zit vanaf nu dus zo. Momenteel ben ik wat te dik, vanwege het feit dat ik van mezelf niet meer hoef te sporten en daarbij opgeteld de vijf maanden in een baan waar ik het niet naar mijn zin had en dus troost zocht in te veel lekkers als compensatie omdat ik vond dat ik dat wel verdiende. Nee, ik ga niet meer sporten, zo geen zin meer in, dat laat ik aan de jongere mensen over en een vetrandje mag best als man van middelbare leeftijd, maar het moet wel binnen de perken blijven en dat is nu niet zo. Nu ik me weer senang voel is troosteten ook geen noodzaak meer (alsof het dat ooit was) en zal langzaam maar gestaag weer naar een wat prettiger gewicht worden toegewerkt. Zonder me hysterisch uit te hongeren, op deze leeftijd wil ik gewoon normaal kunnen eten mét een toetje en iets bij de koffie, ik hoef, dank God, als beginnend bejaarde niet meer aan paringsrituelen te doen, het is dan ook voornamelijk voor mezelf, omdat er nu kleding in de kast hangt die ik niet meer aan kan. Komt goed.

Gisteren ervaarde ik weer een ander seniorenmoment. Ik wist niet meer hoe ik een dvd moest afspelen. Nou ja, ik wist het wel, maar er was geen beeld. Nu in deze tijd van Netflix (sommige dingen ga je als oudere gewoon in mee) heb ik echt maandenlang geen dvd meer afgespeeld. Ik kreeg het niet voor elkaar. Ik hoorde wel het geluid van de dvd maar had dus geen beeld. Ik kon ook nergens een knopje ontdekken die ik moest indrukken of iets dergelijks. ik wist simpelweg niet meer hoe ik dat voorheen deed. Mocht u ooit gevraagd worden wanneer merkte u aan hem dat het mis ging, is dit wel een goed moment om te benoemen. Maar ik kan dat dan toch niet uitstaan. Alle aansluitingen gecontroleerd, instructieboekje erbij gepakt en uiteindelijk bleek dat er dus iets niet goed stond. De verkeerde HMDI aansluiting was ingesteld. Hoe dat kan? Geen idee, maar nu doet alles het weer zoals het hoort. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten