zaterdag 20 augustus 2022

On my block

Ik ben nu halverwege het vierde en laatste seizoen van de Netflix serie 'On My Block', en ik weet nu al dat ik de hoofdpersonages ga missen, maar dat heb ik met elke serie die ik met plezier volg. De serie is gestart in 2018 en geëindigd in 2021. Het gaat over vier tieners, Monsé (Sierra Capri), Ruby (Jason Genao) Jamal (Brett Gray) en Cesar (Diego Tinoco) die in een criminele wijk, Freeridge, in Los Angeles wonen waar gangs de dienst uit maken. De oudere broer van Cesar, Oscar (Julio Macias) is leider van zo'n gang en het ligt in de lijn der verwachting dat Cesar ook een rol zal gaan vervullen in die gang. Daarnaast is met name Jamal een verloren gegane buit op het spoor, maar is dat wel echt of is het een legende?

De serie is een verrassend gelukte combinatie van een comedy-drama en een coming of age verhaal. En er wordt verdomd goed in geacteerd door de jonge cast (allen rond de twintig). Nergens over de top in de emoties en hilarisch grappig in bepaalde situaties, vooral Brett Gray, die de rol van Jamal speelt is meesterlijk in zijn expressieve spel. Maar van alle vier gaan we zeker nog horen, heel talentvol. Peggy Bow, die de oma (Abuelita Marisol) van Ruby speelt verdient het om apart genoemd te worden, haar rol was in de eerste seizoenen klein, maar in het laatste seizoen behoort ze terecht tot één van de hoofdpersonages. Ook om de zeer nadrukkelijk aanwezige Jasmine (Jessica Marie Garcia), die als een soort vijfde Beatle bij de groep hoort, maar eigenlijk ook weer niet, kun je niet heen. 

De verhaallijnen zijn spannend en zitten goed in elkaar, tevens grappig, maar vaker nog best ruw en confronterend en helemaal van deze tijd waarin jongeren zo heel veel andere problemen kennen dan wij vroeger en tegelijkertijd toch zo herkenbaar. Kortom, u kunt er gerust aan beginnen. 


Julio Macias, Brett Gray, Jason Genao, Sierra Capri, 
Diego Tinoco en Jessica Marie Garcia. 


Monsé

Ruby 

Jamal 

Cesar 

Peggy Bow (Marisol)









Geen opmerkingen:

Een reactie posten