woensdag 5 oktober 2022

In Memoriam: Léonie Sazias

In de tijd dat Veronica nog hip and happening was, verscheen ze als tv-omroepster, een verdwenen beroepsgroep, voor die omroep. Uit ruim achtduizend jonge dames werd zij gekozen: Léonie Sazias. En dat was te begrijpen want ze knalde de kamer binnen qua uitstraling, looks en persoonlijkheid. 

Ze kon veel meer dan enkel de programma's aankondigen, zo heeft ze talloze tv programma's gepresenteerd voor diverse omroepen. Op de radio werkte Léonie o.m. vanaf 1981 tot halverwege 1989 als producer bij Veronica. Ze zong en acteerde in 'De Kleuterspecial' en werkte ze mee aan de door haar man, Cees Stolk, geschreven verhaaltjes- en liedjesreeks 'Haasje En Rammelaar'. Naast haar werk op tv en radio was ze ook kunstenares en had een eigen atelier waar ze deed aan tekenen, schilderen, beeldhouwen, houtsnijden en meubelmaken.

Sinds 2006 was Léonie ook actief in de politiek, eerst als Gemeenteraadslid in Hilversum  en vanaf 2017 als Lid van de Tweede Kamer voor 50Plus. In datzelfde jaar werd darmkanker bij haar geconstateerd. Op 3 oktober j.l. is Léonie ten gevolge daarvan overleden. Samen met Cees had ze drie kinderen. Léonie is 65 jaar geworden. 

Léonie zoals we haar leerden kennen. 

Léonie in de Tweede Kamer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten