woensdag 26 oktober 2022

In Memoriam: Leslie Jordan

De lijst van films en series waarin Leslie Jordan te zien is geweest, is schier eindeloos. Maar het meest bekend is hij van zijn rol in de serie 'Will & Grace'. Hij speelde daarin één van de meest geliefde karakters naast de hoofrolspelers, Beverley Leslie, een duidelijke homoseksueel maar ernstig in ontkenning en de aardsrivaal van Karen Walker (Megan Mullally). De scènes tussen Beverley en Karen waarin ze elkaar begroeten en tegelijkertijd elkaar verbaal met de grond gelijk maken behoren tot de leukste momenten uit de serie.

Beverley: "Wel, wel, wel, Karen Walker, ik meende al de geur van gin en spijt te ruiken.
Karen: "Ah, Beverley Leslie, 's werelds oudste meisje"

Voor de rol van Beverley heeft Leslie een Emmy Award ontvangen. 

Zijn zangerige accent gaf meteen al weg dat Leslie uit het zuiden van Amerika kwam, Chattanooga in Tennessee om precies te zijn. In 1982 verhuisde hij naar Los Angeles. Hij kwam met drank en drugs in aanraking en werd ook meermaals opgepakt, tot hij besloot dat het genoeg was en doormiddel van het bijhouden van een dagboek als hulpmiddel ermee ging stoppen. Ooit heeft hij een cel gedeeld met Robert Downey Jr. en toen ze beiden een rol hadden in 'Ally McBeal' zag Robert wel iets bekends maar kon het niet zo goed plaatsen. 

Naast acteren in films en series heeft Leslie ook in het theater gestaan en een viertal stukken geschreven. Tijdens de covid pandemie postte hij op zijn Instagram account bijna dagelijks een komisch filmpje wat hem 5.8 miljoen volgers opleverde.

Leslie is bij een eenzijdig auto ongeluk om het leven gekomen toen hij op 24 oktober j.l. op Cahuenga Boulevard in Hollywood tegen een muur is gereden. Waarschijnlijk is hij onwel geworden Hij was op slag dood. Hij is 67 jaar geworden. 


Leslie Jordan en Megan Mullally als Beverley en Karen
in 'Will & Grace'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten