donderdag 20 oktober 2022

Voor altijd

Op 6 juni overleed Sandra Reemer op 66 jarige leeftijd aan borstkanker. Een maand na mijn moeder. Ik was nog aan het rouwen en weet nog dat mijn eerste reactie was: 'iedereen gaat maar dood'. Het kwam nogal binnen. Sandra heeft altijd een plekje in mijn hart gehad en ik heb het geluk gekend haar eens te ontmoeten en daarbij ontspannen met haar te kunnen praten. Ze was precies zoals men haar heeft leren kennen, geïnteresseerd, lief en een gezellige klets. Nederland gaat niet zo heel goed om met het culturele erfgoed van onze nationale artiesten, dus van Sandra is er nooit een mooie cd box verschenen met een overzicht van alles wat ze heeft gedaan, en dat is veel. 

Begin jaren zestig had ze als kindsterretje al hits en was later met Dries Holten internationaal bekend als Sandra en Andres. Na het stoppen van het duo ging ze solo en heeft prachtige albums gemaakt zowel in Engels als Nederlands. Ook was Sandra actief als backingvocalist op heel veel producties en werd haar stem wel eens ingezet op hits waarvan de mensen die we zagen vocaal niet zo heel sterk waren. Daarnaast ontpopte ze zich als presentatrice van verschillende tv-programma's. Kortom een multitalent. 

Afgelopen 17 oktober, op wat haar 72e verjaardag zou zijn geweest, is er een cd uitgekomen, 'Voor Altijd', op initiatief van Franklin van Liempt van CD Licious. Geen cd met een overzicht van haar carrière, maar een album waarin de veelzijdigheid van Sandra wordt benadrukt. Een aantal nummers welke ze in tv-shows heeft gezongen en duetten met o.m. haar man destijds, Ferdi Bolland, Simone Kleinsma en Hans Vermeulen. Haar drie songfestivalbijdragen staan er ook op, maar in het Frans en Duits. Fantastisch vind ik dat het Annie M.G. Schmidt nummer ''T Is Over' erop staat uit een voorstelling met liedjes van Annie waarin ze speelde en die ik in het theater heb gezien. Ook staat haar allerlaatste lied, dat enkele maanden voor haar overlijden opgenomen is, 'De Tijd' erop. In het begeleidende boekje staan naast mooie foto's herinneringen opgetekend van o.m. Ferdi, Simone, Cornald Maas en Addy van den Krommenacker. 

Franklin klopte voor dit project aan bij Sandra's broer Frenk, hij houdt de muzikale erfenis van zijn zus levend, maar die verklaarde niet haar erfgenaam te zijn als het om haar culturele erfgoed gaat. Sandra heeft in haar testament laten zetten dat haar neven en nichten dat zijn. Die werkten graag mee en hebben bepaald dat het geld, na aftrek van productiekosten, wat er wordt verdiend, helemaal in de geest van hun tante, naar een goed doel gaat. 

Het is een mooie cd geworden waarin Sandra's veelzijdigheid en muzikale talent worden onderstreept. Van 'Ave Maria' tot 'Weet Je Nog Wel Die Avond In De Regen' en Brel's 'If We Only Have Love' tot Llyod Webber's 'All I Asked Of You'. Ik kan me goed voorstellen dat u meer wilt weten over deze mooie cd, hier kunt u er alles over lezen en wellicht een bestelling plaatsen: CD Licious Sandra Reemer



1 opmerking:

  1. Ik heb de cd gisteren binnengekregen en beluisterd natuurlijk. Het is een prachtige cd. Mooie nummers. Zo hoor je hoe veelzijdig Sandra wel niet was. Een vakvrouw puur sang.

    BeantwoordenVerwijderen