vrijdag 11 november 2022

Disclaimer

In aanloop naar het vijfde seizoen van de Netflix serie 'The Crown' had de streamingsdienst in de trailer min of meer onder druk een disclaimer toegevoegd dat de serie een 'fictieve dramatisering is geïnspireerd op echte gebeurtenissen'. Uh, ja, dat is al vier seizoenen zo. Het ding is dat de verhaallijn steeds meer naar de huidige tijd gaat en dan wordt het wat pijnlijk nu in dit seizoen de huwelijksproblemen van Charles en Diana aan bod komen, zijn buitenechtelijke relatie met de paardachtige Camilla en natuurlijk het ongeluk van de moord op Diana, haar vriend en chauffeur en de in eerste instantie totaal verkeerde reactie (namelijk geen) van koningin Elizabeth daarop. Ik kan me die gebeurtenissen nog scherp voor de geest halen en het feit dat het voor de monarchie in Groot Brittannië zwaar weer betekende.

Nu, met het overlijden van koningin Elizabeth nog vers in het geheugen, wil men blijkbaar niet zo heel erg meer herinnerd worden aan die tijd. Dat in eerdere seizoenen de zus van Elizabeth, Margaret, als een promiscueuze zuipende bitch werd getoond en de nichtjes van de koningin, Nerissa en Katherine, werden opgevoerd die beiden een verstandelijke beperking hadden en dood waren verklaard door het koningshuis maar sinds 1941 tot aan hun dood in respectievelijk 1986 en 2014 in een inrichting zaten waar niemand van de familie zich ooit om hen heeft bekommerd, heeft niemand een wenkbrauw over opgetrokken. 

Seizoen vijf is inmiddels te zien en de eerdere disclaimer is niet te vinden voor de afleveringen. Terecht ook, want hoe randdebiel denk je dat je kijkers zijn? Ik ben nog niet begonnen maar ga vanzelfsprekend de tien afleveringen bekijken en nee, ik ga niet bingewatchen, daar ben niet zo'n mens voor, gewoon één aflevering per keer.

De cast van het vijfde seizoen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten