vrijdag 4 november 2022

Herinnert U zich deze nog? #206

KANSAS
'DUST IN THE WIND'
1978
Aantal weken: 9
Hoogste positie: 22

Mocht het clipje niet te zien zijn, klik hier.
 

U zult begrijpen dat het overlijden van Ellen mij nog wel even bezig houdt. In één van onze talloze gesprekken deelde ze mee dat het bovenstaande nummer op haar uitvaart te horen zou moeten zijn. 'Dust In The Wind', "want veel meer dan dat zijn we niet" zei ze er achteraan. Het is een gesprek geweest van zo'n dertig jaar geleden, en een mens kan en mag van mening en inzicht veranderen, dus of het morgen te horen is weet ik niet, maar ik breng het nummer vandaag voor Ellen toch onder de aandacht. Want ik deel haar visie van destijds nog steeds. Alles wat we zijn is niet meer dan een stofje in de wind, een druppel water in een eindeloze zee, zoals de tekst gaat. 

Kansas is een Amerikaanse rockband uit, u raadt het waarschijnlijk al, Kansas. Ze waren van oorsprong een zogenaamde album band en speelde rock in brede zin, progressieve rock, hard rock, art rock. Dit nummer 'Dust In The Wind' is dan ook niet exemplarisch voor hun werk. Zelf noemden ze het een toevalstreffer en zagen meteen de hitpotentie ervan in. Het werd dan ook hun grootste hit. Het is geschreven door bandlid Kerry Livgren. 

De band heeft bestaan van 1973 t/m 1984 om in 1985 weer een doorstart te maken en tot op de dag van vandaag muziek te maken. Hun laatste album komt uit 2020, 'The Absence Of Presence' en er is een livealbum uitgekomen in 2021, 'Point Of Know Return: Live And Beyond'. Door de jaren heen zijn er talloze personeelswisselingen geweest enkel Phil Ehart en Rich Williams waren er ten tijde van deze single al bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten