maandag 21 november 2022

Toen was geluk... #125

Random foto's van mensen en/of plaatsen die ik helemaal niet ken, maar die een tijdsbeeld weergeven van een periode uit mijn jeugd, daar kan ik me volledig in verliezen. Bij het zien van foto's van bekende plaatsen en plekken uit je jeugd zie je jezelf daar gewoon weer lopen en komen herinneringen daaraan weer bovendrijven. 

Bij willekeurige mensen is het vooral hun uiterlijk en stijl die me de foto intrekken. Gisteren kwam mij de foto van de twee dames die op straat lopen onder ogen. Bam! Ik liep er in mijn verbeelding meteen voorbij, zoals die ene dame zo net even in de camera kijkt (mij in het voorbijgaan aankijkt). En dan hun outfits. Het moet voor mijn gevoel zo rond 1976 zijn. Mini was weer uit en maxi kwam in, de wijde pijpen, de plateauzolen, het horlogebandje. En dan hun fysiek, slank. Obesitasfiguren waren toen eerder uitzondering dan regel. Ik heb indertijd talloze dames gezien die er zo uitzagen, maar het viel niet op omdat het in de tijd paste. 

Waar ik ook enorme fan van ben zijn schoolfoto's van welke schoolklas dan ook in de tijd dat ik zelf op school zat. Zo zagen kinderen eruit, die felle kleuren, dat haar, de brilmontuurtjes. Kinderen waren toen geen mini-volwassenen zoals nu vaak het geval is in bepaalde bevolkingslagen, met mini-Nike'jes in mini-Pumakleding en gestyled haar. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten