woensdag 16 november 2022

Herinnert U zich deze nog? #207

FLYING LIZARDS
"MONEY"
1979
Aantal weken: 5
Hoogste positie: 37


Mocht de video niet te zien zijn, klik hier.

Omdat er bepaalde groeperingen menen dat we door reptielen worden geregeerd, kwam deze Britste groep in m'n gedachten, Flying Lizards, een experimentele new wave band die in 1976 werd geformeerd en tot 1984 drie albums en negen singles uitbrachten. Ze namen voornamelijk covers op van anderen die ze dan op een geheel eigen wijze bewerkten.

Enkel dit 'Money' werd een hit. Het is geschreven door de grote baas van Motown Berry Gordy en Janie Bradford. Het was de eerste hit voor Motown enterprise in 1959, gezongen door Barrett Strong. Later namen The Beatles het ook op in 1963 voor hun tweede album. Maar Flying Lizards gaven er 16 jaar later een, voor die tijd, heel eigentijdse draai aan. 

De groep bestond niet uit een vast aantal leden, tijdens hun bestaan waren er zo'n veertien verschillende muzikanten, zangers en zangeressen die hun diensten aan de groep hebben verleend. De zangeres, of nou ja, de dame die u hier hoort en ziet is Deborah Evans-Stickland. Jaren later in een interview antwoordde ze op de vraag waarom ze dit nummer niet gewoon had gezongen: 'Zingen is een heel stuk moeilijker'. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten