dinsdag 4 augustus 2015

Bee Gees-pose of het zwarte gat van Facebook

Bij de research voor dit blog (oké, ik wilde graag het woord 'research' eens gebruiken) kwam ik er achter dat volgens Facebook 2012 qua fotoalbums niet heeft bestaan voor mij. Alle fotoalbums die ik daar had geüpload (Barcelona, Londen, Oortjeshekken) zijn verdwenen. Dat bleek bij nader onderzoek iets vrij gebruikelijks te zijn:

Soms kan het gebeuren dat bepaalde foto's of albums tijdelijk verdwijnen wanneer we onderhoudswerkzaamheden verrichten op de site. Als je foto's kwijt bent, wacht dan een paar uur om te kijken of ze vanzelf terugkomen. Als je foto's na een paar uur nog steeds ontbreken, neem dan contact met ons op.

Jammer alleen dat de link voor contact niet (meer) werkt. Ik weet ook niet hoe lang die albums al weg zijn, ik kijk er ook niet ieder moment naar, maar je verwacht toch dat zaken die je post er op blijven staan. wel gemeld, maar bij een groot bedrijf als Facebook is dat meer een formaliteit dan dat er daadwerkelijk wat aan gedaan wordt:

Ons antwoord
Vandaag
Je feedback wordt gebruikt om Facebook te verbeteren. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om een rapport in te dienen.

Dit gezegd hebbende was ik op zoek naar onze allereerste Bee Gees-pose foto waarvan ik wist dat ie in ons weekendje in Oortjeshekken op organische wijze tot stand was gekomen. Ik meen dat Nadira zei "Gaan jullie daar eens staan" en dat ik opperde "Laten we een Bee Gees-pose aannemen".
Onze eerste Bee Gees-pose in Nijmegen.

Nu heb ik even gezocht (research gedaan) naar foto's van de Bee Gees in die pose, waarvan ik dacht dat de broers vrijwel alleen maar gefotografeerd waren, en dat viel nog niet mee. In mijn hoofd was dat een soort eigen leven gaan leiden, er zijn er namelijk veel meer waarop ze broederlijk al dan niet elkaar omarmend naast elkaar staan, maar hier is er dan toch één waar wij ons aan spiegelen:


Intussen loopt de Bee Gees-pose als een rode draad door onze uitstapjes heen, als één van ons er aan denkt op een geschikte locatie dan roept diegene: "Bee Gees-pose!" En als volleerde fotomodellen gaan we in de juiste positie staan terwijl Nadira haar camera in stelling brengt. Noem het flauw of kinderachtig, wij hebben het kind in onszelf bewaard en hebben er lol an.

Alkmaar

Haarlem

Zaandam


Geen opmerkingen:

Een reactie posten