donderdag 27 augustus 2015

Verbijsterd

Het beeld zit op mijn netvlies gebrand; tijdens een live uitzending van WDBJ 7 op de Amerikaanse TV interviewde Alison Parker Vicki Gardner bij het Bridgewater Plaza in Smith Mountain Lake, Virginia. Plotseling schoten en gegil Alison en cameraman Adam Ward worden doodgeschoten en Vicki wordt geraakt in haar rug. De dader was Vester Flanagan die onder het pseudoniem Bryce Williams bij WDBJ 7 had gewerkt en had naar eigen zeggen moeilijkheden met Alison en Adam ervaren. Alison en Adam waren respectievelijk 24 en 27 jaar.

Vester filmde ook zelf zijn schietpartij en deelde dat op social media, hij stond achter Adam toen hij begon te schieten. Hij heeft op de vlucht een zelfmoordpoging ondernomen en ligt nu zwaargewond in het ziekenhuis. Ook Vicki moest een spoedoperatie ondergaan. De collega's van de zender zijn vanzelfsprekend in shock. De verloofde van Adam heeft ook bij de zender gewerkt en Alisons verloofde werkt er nog steeds hij verwoordde deze vreselijke gebeurtenis zo: 

We didn't share this publicly, but @AParkerWDBJ7 
and I were very much in love. We just moved in together. I am numb.


Hoe verbitterd kun je zijn dat je daarom mensen vermoord? Ik kan er met mijn pet niet bij. Twee jonge mensen zomaar in koele bloede van het leven beroofd vanwege misplaatste trots of boosheid. Mijn hart gaat uit naar al hun geliefden en ook die van de neergeschoten Vicki, ik hoop dat zij zal herstellen van haar verwondingen. En ook Vester's familie moet dealen met deze gebeurtenis, heel triest allemaal. 

In Nederland ging de discussie over de opname (het was immers live TV) waarin je Alison ziet schrikken, gillen en wegrennen (meer zie je niet). Dat vonden velen niet kunnen, dus niet het feit dat 2 jonge mensen werden vermoord en een omstander gewond was het gesprek van de dag, dat was bijzaak, nee kinderen konden dit zomaar zien! Kinderen, die met 3 muisklikken de vreselijkste en ranzigste dingen te zien kunnen krijgen op internet. Tja...

Alison Parker en Adam Ward

Vicki Gardner

Vester FlanaganGeen opmerkingen:

Een reactie posten