woensdag 19 augustus 2015

Herinnert U zich deze nog? #77

SHELLEY PLIMPTON
"FRANK MILLS"
1969
Aantal weken: 3
Hoogste positie: 27

Shelley Plimpton's carrière was niet zo heel lang, van midden jaren 60 tot midden jaren 70. Haar belangrijkste wapenfeit is haar rol van Chrissy in de Off-Broadway productie van "Hair" in 1967, ze prolongeerde die rol toen de musical een jaar later naar Broadway ging. Als Chrissy zong zij het lieve en aandoenlijke liedje "Frank Mills", wat een bijzonder liedje is, want het rijmt nergens, het is meer een relaas van een gebeurtenis. Ook bijzonder is dat hoewel "Hair" de musical is die de meeste hits heeft voortgebracht, Shelley de enige van de oorspronkelijke acteurs is die een hit heeft gehad met een liedje uit de musical. Alle andere hits werden door verschillende artiesten 'geadopteerd' uit de musical en door hen opgenomen.

Leuk weetje is dat niemand minder dan Barbra Streisand óók een versie van "Frank Mills" op single heeft uitgebracht in 1969, maar klaarblijkelijk ziet ze het zelf niet als hoogtepunt, het liedje is nog nooit op één van haar talloze verzamel CD's gezet. De Nederlandse zangeres Bojoura heeft "Frank Mills" ook opgenomen en had er in 1969 in Nederland een grotere hit mee dan Shelley. 

Shelley Plimpton is nu 68 jaar en is moeder van actrice Martha Plimpton geboren uit een relatie met Keith Carradine. Op de reünie van van de originele Hair-cast in 2005 zong Shelley nog één keer over haar "Frank Mills". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten