maandag 10 augustus 2015

Blijf bij je man

Ieder land krijgt de president die het verdient, zo luidt een gevleugelde uitdrukking. In dat geval zal het dus helemaal zo vreemd niet zijn als Donald Trump volgend jaar gekozen zal worden tot president van de Verenigde Staten van Amerika. Volgend jaar zijn er verkiezingen in de VS en president Barak Obama heeft er twee ambtstermijnen opzitten, dus komt er een nieuwe president. Donald is kandidaat voor de republikeinen en hij gaat aan kop in de peilingen.

Ik heb de man een paar keer aan het woord gezien en vooral gehoord en het eerste wat mij opvalt is dat hij kaal is en dat door een heel vreemdsoortig kapsel probeert te verbergen waardoor het juist extra opvalt. Pas dan valt ook op wat hij zegt, veel intelligents komt er niet uit, hij is het soort politicus, hoewel ik die benaming in zijn geval te flatterend vind, waarvan kiezers zeggen: "Hij seg watofwij denkuh" (sic). Daar hebben we er in Nederland ook één van, maar die sla ik als politicus hoger aan dan Donald. Donald roept de meest onzinnige dingen over natuurlijk buitenlanders, maar ook over vrouwen en de huidige regering. Hij heeft het zo bont gemaakt dat hij zelfs door een invloedrijke conservatieve groepering in de ban is gedaan en bij nader inzien niet mocht spreken op een bijeenkomst van hen. Donald is er het levende bewijs van dat het hebben van veel geld (de man is miljardair) niet automatisch betekent dat je ook een beschaafd en intelligent mens bent. Het feit dat er dus toch veel Amerikanen wat in hem zien is beangstigend te noemen, hoewel ik niet denk dat hij het voor de republikeinen gaat redden. De anderen, met Bush nummer zoveel voorop, steken nu wel heel positief tegen hem af, en de normen en waarden van Het Gezin, wat voor de conservatieven zo belangrijk is, zet hem ook niet in het mooiste licht, 3 huwelijken met uit ieder huwelijk kinderen, in totaal 5.

Aan de democratische kant is daar Hillary Clinton, voormalig minister van Buitenlandse Zaken en voormalig First Lady, want vrouw van, nog steeds. Politiek is op haar ook van alles aan te merken, maar dat moet ik vooral aan de mensen over laten die er echt verstand van hebben. Ik weet wel van een leuke anekdote; samen met haar man Bill gaf ze in 1992 een interview op TV, Bill was in de race voor het presidentschap en er werd een kwestie aangesneden over Gennifer Flowers een model die claimde al 12 jaar een affaire te hebben met Bill. Later bleek dat waar te zijn, maar in dat bewuste interview werd dat vanzelfsprekend ontkent. Hillary sprak: "Luister, ik zit hier niet als een soort Tammy Wynette-stand-by-your-man-huisvrouwtje, ik zit hier omdat ik hem respecteer van hem hou en in hem geloof".

In Tennessee ontstak Tammy Wynette, God hebbe haar ziel, in blinde woede en met haar heel het redneck zuiden van Amerika. Er werden excuses geëist en Hillary zei later dat het niet de bedoeling was om mevrouw Wynette te schofferen, en het liep met een sisser af. Zoals we allemaal weten werd Bill tot president gekozen, de toegestane twee termijnen zelfs. En toen was daar ineens Monica Lewinsky, de stagiaire, die vanaf november 1995 tot maart 1997 zo af en toen eens een sigaartje met de president, euh, 'rookte'. En wie bleef als een Tammy Wynette-stand-by-your-man-huisvrouwtje bij haar man Bill, want ja 'after all he's just a man'? Juist, onze Hillary, dat ontplofte toen dus mooi in haar gezicht.

Ach de presidentsverkiezingen zijn nog ver weg, dus kunnen we, met name van Donald, nog veel kermis verwachten, daar zijn de Amerikanen erg goed in.

Tammy Wynette - Stand By Your Man

Sometimes it's hard to be a woman

Giving all your love to just one man
You'll have bad times, and he'll have good times
Doin' things that you don't understand
But if you love him, you'll forgive him
Even though he's hard to understand
And if you love him, oh be proud of him
'Cause after all he's just a man.
Stand by your man, give him two arms to cling to
And something warm to come to
When nights are cold and lonely.
Stand by your man, and show the world you love him
Keep giving all the love you can.
Stand by your man.
Stand by your man, and show the world you love him
Keep giving all the love you can.
Stand by your man.

Donald Trump

Hillary Clinton

Geen opmerkingen:

Een reactie posten