zaterdag 22 augustus 2015

Er is geen weg meer terug

Dierenvriend, entrepreneur, innemend, overtuigend, vrouw van de wereld, maar bovenal een lieve vriendin; Talitha. Zonder deze vrouw zou ik nooit een Facebookaccount hebben gehad, wist ik alleen van horen zeggen wat een smartphone was, zou het begrip BodieBoost voor mij onbekend zijn, ze heeft het weer voor elkaar. Ruim 2 jaar geleden, om precies te zijn op 2 mei 2013 schreef ik het blogje Pastel, over de vrolijke serviezen uit de jaren 50 en 60 van Petrus Regout uit Maastricht.

Laat het aan haar over om dat in haar geheugen op te slaan, en zelfs nu haar leven er heel anders uitziet dan in 2013, ze heeft haar significante andere ontmoet en domicilieert daardoor beurtelings in Flevoland en Friesland (ik zei het al, een vrouw van de wereld), haar hoofd omloopt en er een verhuizing op til is, zag ze tijdens haar verblijf in het hoge noorden een marktkraam vol met serviesgoed van Regout, zij whatsappte me er een foto van én ook het visitekaartje van de uitbater, en wham, bam, alakazam, binnen een week heb ik een setje ontbijt (eigenlijk dessert) bordjes in huis die ik heb besteld bij Serviezen en Meer in het bruisende Gorredijk.

De kleuren van het Regout aardewerk heb ik foutief genoemd in het Pastelblogje, de juiste zijn: geel, oker, grijs, blauw, groen en roze. Ik ben een mens van meteen een setje kopen, en ik vroeg mijn nieuwe beste vriend uit Gorredijk of hij de platte borden die niet voorradig waren voor mij vast kon houden en zodra de 6 kleuren compleet waren mij daarover te berichten, maar daar kon hij niet aan gaan beginnen, omdat zulks best lang kan duren en hij er geen heil in zag dat te gaan doen. Dat is ook wel begrijpelijk. Maar nu ik de kleine bordjes heb is er een kracht vrijgekomen die niet meer te stoppen is, ik moet ook echt de platte borden hebben, dat gaat nu een missie worden.

Ik zal in de vunzigste stegen van iedere stad in alle brique et braque winkeltjes van morsige eigenaren gaan zoeken tot ik de platte borden in de 6 kleuren bij elkaar heb. Daarnaast heb ik ook al schuin gekeken naar leuke bakjes en kommetjes, maar die wil en koop ik uitsluitend per set van de 6 Regout kleuren, alleen voor de platte borden maak ik de speurtocht uitzondering. Ik heb al een winkel ontdekt in Boskoop waar ik eens langs moet. Mijn droom, een kaars verlicht diner in een visioen van de pasteltinten van Petrus Regout, is een droom die ik ga najagen, met dank aan Talitha die ook hiervoor weer de aanzet heeft gegeven.

Mijn nieuwste trots: De ontbijt/dessert bordjes van Petrus Regout

Het Regout uit Maastricht merk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten