zaterdag 29 augustus 2015

Nazomervakantie

Mijn favoriete jaargetij is het voorjaar, de natuur ontwaakt, dieren zijn druk in de weer, het zonnetje laat zich wat vaker en krachtiger zien, daarnaast ben ik dol op alles wat jong en groen is (pun intended). De zomer is ook fijn, maar twee erg warme dagen achter elkaar, en ik ben er alweer klaar mee, ik ben niet zo heel erg van de hitte. Waar ik ook erg van hou is niet echt een jaargetijde, maar meer een periode en wel vanaf september tot soms wel helemaal in november; de nazomer.

Nazomer vind ik ook één van de mooiste en tot de verbeelding sprekende woorden in de Nederlandse taal, ook in het Engels en Frans klinkt het mooi, Indian summer en été Indien, in het Duits wordt het Altweibersommer genoemd, en dat doet meteen weer afbreuk, die term vergeten we dan maar snel. De nazomer is het prille begin van het najaar, het weer is dan nog zomerachtig, maar geen extreme hitte meer. De zon staat al wat lager, en kan met een mooie gouden glans door de bomen schijnen. Het woord nazomer geeft me dat beeld en een het voelt als een soort cadeautje als je in september of oktober nog heerlijk op een terrasje kan zitten of zonder jas naar buiten kan.

Dit jaar heb ik gekozen voor een wat latere vakantie, drie weken in september, en heb daarmee mijn zomervakantie omgebogen naar een nazomervakantie. Ik hoop dan ook op mooi nazomerweer. Ik ga wat daagjes weg en ga vrienden zien, maar ook ontspannen thuis en ik moet wil wat verven. Maar het heerlijkst is het gevoel van drie weken het totale niets, niets hoeven maar veel leuke dingen doen en alles in een relaxte modus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten