maandag 3 augustus 2015

In Memoriam: Cilla Black

In haar thuisland Engeland gold Cilla Black als een icoon, ze begon in 1963 als zangeres. Ze werkte in de Cavern Club in Liverpool in de garderobe, maar kreeg de kans om met de vele bandjes die er optraden (o.a The Beatles en Gerry & The Pacemakers) mee te zingen. Ze was de enige vrouwelijke vertegenwoordiger van de Merseybeat die internationale bekendheid genoot. Ook in Nederland had Cilla hits met o.m.  "Anyone Who Had A Heart" en "You're My World". 

In Engeland was ze naast zangeres ook een gevierd presentatrice, ze was de eerste vrouw die in 1968 op prime time een eigen talkshow kreeg. Latere programma's die ze presenteerde, zoals "Surprise, Surprise" en "Blind Date" kregen ook een Nederlandse variant. Cilla's populariteit was zo groot dat er vorig jaar een driedelige TV-serie werd gemaakt over haar weg naar het sterrendom waar ze werd gespeeld door Sheridan Smith. Cilla was wat sceptisch over het idee, maar was na het zien van de serie en Sheridan enthousiast.

Op 2 augustus is Cilla overleden in haar vakantiehuis in Marbella waar ze met één van haar drie zoons op vakantie was. Cilla is 72 jaar geworden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten