woensdag 20 april 2016

Bodum® prijzen

Als er iets is wat is veranderd sinds mijn gedwongen arbeidsloosheid, dan is dat het verbruik van koffie, die is enorm toegenomen. Normaal op werkdagen dronk ik alleen 's avonds thuis koffie, maar nu heb ik drie koffiemomenten per dag, een toename van 200%, dan gaat het hard. Het brengt ook enige risico's met zich mee, zo merkte ik van de week, het glas van mijn fijne en mooie 3 kops cafetière van Bodum gleed van het aanrecht in de gootsteen en brak. De kans dat zulks gebeurt is bij vermeerderd gebruik natuurlijk ook groter.

Ik had destijds bij een winkel, waarvan de naam mij even ontschoten is, het eens breed laten hangen en een waterkoker, theepot, een 8 kops cafetière en een 3 kops cafetière aangeschaft. Het was bij elkaar een heel vrolijk en bont gezelschap omdat de items in een multicolour-uitvoering waren. Het was tijdens het tweejaarlijks prijzenfestival van die winkel, welke van oorsprong een week duurde, maar ieder jaar steeds langer werd, tot het uiteindelijk 'wegens succes' wel tot bijna een maand werd opgerekt. Het heeft niet mogen baten, de winkel bestaat niet meer, wat vanzelf betekende dat ik moest gaan uitzien waar ik een vervangend glas, dan wel een nieuwe cafetière kon kopen.

Gelukkig is er internet, en daar kwam ik tot de bijzondere ontdekking dat het glas los te koop is voor €10,90, maar een complete 3 kops cafetière van Bodum €9,90 kost. Multicolour-modellen zijn niet meer verkrijgbaar, maar ze zijn wel te leveren in 6 verschillende kleuren bij Kookpunt in Rotterdam, de kookwinkel die alle andere kookwinkels overbodig maakt. Nu is deze winkel niet in de stad gevestigd, maar in Rotterdam Noord. Geen punt, ik heb nu toch tijd genoeg, maar toen ik met mijn moeder boodschappen ging doen ben ik even bij Blokker binnen gestapt, en daar was een merkloze cafetière in degelijk zwart voor maar €4,99. Die heb ik gekocht met het idee dat als ik zo'n leuke gekleurde, of liever nog zo'n multicolour van Bodum spontaan ergens tegen kom ik alsnog tot aanschaf kan overgaan. Voor nu voldoet het simpele modelletje prima!

De glasloze multicolour cafetière naast
de nieuwe wat soberdere.

Dit zijn de vrolijke gekleurde 3 kops cafetières van Bodum,
die compleet goedkoper zijn dan het glas alleen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten