woensdag 27 april 2016

Toen en Nu: Georgie Davis

In de allereerste "Soundmixshow" in 1985, de voorloper van de talloze talentenshows die we nu kennen op tv, deed naast Gerard Joling en de uiteindelijke winnares van dat seizoen, Glenda Peters, ook de 16 jarige Kees Rietveld mee. Hij imiteerde, nou ja soundmixte, Stevie Wonder. Het bracht hem een platencontract en een artiestennaam: Georgie Davis.

Zijn eerste single "Blackstar" (over een actiefiguurtje) werd een grote hit, er kwam een lp en nog meer singles maar die bleven in de tipparade steken of flopten. In 1990 deed Georgie mee aan de voorronde voor het Eurovisie Songfestival met de ballad "Eenmaal" geschreven door John Ewbank, en werd er laatste mee. Hij schreef zelf ook nummers, André Hazes heeft er een aantal opgenomen.

In 1999 is hij een taxibedrijf begonnen samen met zijn vader, maar nog steeds is hij bezig in de muziek. In 2005 schreef hij voor de zangeres Chastity het liedje "Baby It's You" waarmee ze meedong  om Nederland op het Eurovisie Songfestival te mogen vertegenwoordigen dat jaar, ze eindigde echter op de 5e plaats. Zelf heeft Georgie in 2009 meegedaan aan "X-Factor", maar hij kwam niet door de voorrondes.
2 opmerkingen:

  1. Deze meneer heeft nu (april 2018) een prachtige nieuwe single uit! https://youtu.be/_jnSlw_NfqA

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker een prachtig nummer, en wat een stem! Bedankt voor het delen.

      Verwijderen