woensdag 13 april 2016

Geen licht, en ik zag dat het goed was

Iedereen heeft vroeger wel zo'n buurman of -vrouw gehad die alles in de gaten hield van wat er zich in de straat afspeelde, of misschien heb je die nu nog wel. Bij mij is het erger; ik bén die buurman! Ja mensen, 2 maanden werkloos en zover is het dan dus al gekomen, ik ben verworden tot de buurtbemoeial.

Mij viel op dat de verlichting van de galerij en het trappenhuis dag en nacht brandde. Dag en nacht! Nu ja, een foutje of zo, maar het duurde de hele week, bovendien was dit het geval bij slechts twee van de drie appartementengebouwen in de straat. Buiten het feit dat dit zinloos is en niet erg milieuvriendelijk, betalen wij, de bewoners, maandelijks middels de servicekosten onder het kopje 'elektra algemene ruimten' een voorschot, dit betekent dat bij de jaarlijkse afrekening wordt bekeken of de betaalde voorschotten genoeg waren voor de werkelijke kosten. Nou, die werkelijke kosten worden op deze manier wel onnodig omhoog gebracht.

Na een ruime week maar eens een mailtje naar de bewonersconsulent gestuurd. Er bleek een calamiteit, de verlichting is gekoppeld aan de straatlantarens, en daar was een defect in ontstaan. Na twee donkere nachten is ervoor gekozen om de 'overbrugginsschakelaar' aan te zetten waardoor de verlichting dan dag en nacht brandt, de andere optie was helemaal geen licht en dat werd niet als wenselijk gezien. De straatlantaarns brandden overigens niet overdag. Ik snap de keuze, maar is zo'n schakelaar dan niet gewoon ouderwetsch handmatig aan en uit te zetten 's morgens en 's avonds? Nou ja goed, ze antwoordde ook nog dat er met de afrekening van de servicekosten rekening mee gehouden zal gaan worden. ik ben benieuwd, de servicekosten van 2016 worden pas in 2017 berekent, dat weet dan niemand meer natuurlijk.

Precies 1 dag na de ontvangst van, en antwoord op mijn mail was de verlichting overdag uit.... Ik zeg niets, maar heeft niet iedere straat zo'n zeurderige oplettende buurman nodig. Euh.... ja toch?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten