dinsdag 12 april 2016

Herinnert U zich deze nog? #85

MARK & CLARK BAND
"WORN DOWN PIANO"
1977
Aantal weke 6
Hoogst positie 8


De tweeling Mark en Clark Seymour uit Ohio spelen al vanaf hun 4e jaar piano, op hun 16e kocht hun vader een tweede piano en hun tweeling piano carrière begon. Ze hadden een act met naast hun pianospel ook comedy en waren in de late jaren 60 reguliere gasten in de "Joey Bishop Show" in Amerika. In hun shows in clubs speelden ze doorgaans nummers van anderen totdat Mark een idee krijgt voor wat later "Worn Down Piano" zou worden. 

Ze namen het lied op in hun act en het nieuws over dit bijzondere nummer ging snel. Platenbonzen verdrongen elkaar om Mark en Clark onder contract te krijgen. Het werd CBS en ze mochten een album maken waarop vanzelfsprekend "Worn Down Piano" kwam. Het voltallige New York Philharmonic Orchestra was in stelling gebracht om het lied volledig tot z'n recht te laten komen.

Het was vanzelfsprekend een albumstuk, het duurde ruim 8 minuten en het verhaalt over een oude piano op een veiling die niemand wil hebben totdat een haveloos uitziende man er op gaat spelen, maar uiteindelijk staat de piano als de veiling is afgelopen nog steeds in een hoekje, zodat het, net als een kinderprentenboek, een rond verhaal is, het verhaal eindigt waar het begint.

In Amerika worden van het album "Double Take" twee singles gehaald die niet veel doen. In Nederland is het de destijds oppermachtige DJ Frits Spits die de vertegenwoordigers van CBS in Nederland overhaalt om "Worn Down Piano" op single uit te brengen. Het is nog lang voor de compact disc, dus op het 45 toeren plaatje moet het lied over de A en de B kant worden verdeeld. Ook al is het hier een hit, "Worn Down Piano" wordt verder nergens op single uitgebracht.

CBS gaan niet meer door met de broers en het blijft dus bij dit ene album. Nochtans treden de broers, nu 70 jaar, nog steeds met hun act op waarin ze met humor veel muziek uit de jaren 70, 80 en 90 spelen, en met succes. En ja hoor, "Worn Down Piano" spelen ze dan ook. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten